Сумщина вшанувала пам’ять жертв політичних репресій

Під час традиційного мітинг-реквієму громадськість Сумщини, представники влади, духовенства вшанували пам'ять усіх, хто постраждав внаслідок політичних репресій комуністичного режиму, хвилиною тиші.

Анатолій Річкаль, перший заступник голови Сумської обласної ради, зауважив: «Сьогодні ми згадуємо наших кращих військових, вчених, медиків, інших патриотів, які загинули від рук радянської влади. І я переконаний, що натиск зі сторони тодішньої влади тривав не два роки, а з 20-х і до кінця 80-х. І ми повинні зробити все можливе, щоб такі події більше ніколи не повторювалися».

«Це трагічна дата. Моя мама у 15-річному віці була вивезена до Сибіру і дивом повернулася назад, брат у 47 році помер від голоду, тож ця трагедія пройшла через нашу сім'ю теж», – згадує житель Сум Олексій Король.

Жителька Сумщини Надія Вовк підкреслила, що, безперечно, є сум за померлими і у серцях українців вони назавжди залишаться патріотами, тому потрібно з пам'яттю про них будувати нову вільну державу.

…Небо сумувало разом з українцями – під час мітингу дощ не припинявся ані на секунду. Однак він не завадив жителям Сумщини покласти квіти до пам'ятного знаку жертв політичних репресій і разом виконати Державний гімн у щорічний національний День пам'яті жертв політичних репресій, повідомив сайт http://sm.gov.ua/


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.