Конотопщина творчо відзвітувалася, незабаром відзвітується Буринщина

У Конотопському районі відбувся творчий звіт району в рамках II етапу обласного фестивалю народної творчості «Квітуй у любові і добрі, Сумщино, край благословенний!», присвячений 80-й річниці утворення Сумської області.

У фойє районного будинку культури гостей свята зустрічала виставка декоративно-прикладного мистецтва митців району. В експозиції можна було побачити авторські вироби, картини, ляльки-мотанки, вироби з бісеру і природних матеріалів, виставку видань району.

Урочисто відкрили творчий звіт начальник управління культури і туризму Сумської обласної державної адміністрації Олена Мельник, голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук, голова РДА Микола Горбенко, депутат Конотопської районної ради Олександр Луговий. У своїх виступах вони наголосили, що головною метою проведення фестивалю народної творчості є подальше зростання художнього рівня виконавської майстерності колективів і окремих виконавців, відродження національних свят та обрядів, залучення молоді до української народної творчості, збереження та підтримки історико-культурного багатства українського народу. Всі вони побажали творчим колективам вдалих виступів.

За вагомий внесок у розвиток самодіяльного мистецтва, гідне представлення району на всеукраїнських, обласних культурно-масових заходах, розвиток культури в селі, зміцнення матеріально-технічної бази закладів культури та з нагоди II етапу обласного фестивалю народної творчості «Квітуй у любові і добрі, Сумщино, край благословенний!», присвячений 80-й річниці утворення Сумської області, відзнаками були нагороджені очільники району, аматори сцени, депутати районної ради, голови ОТГ, а також керівники сільськогосподарських підприємств.

У звітному концерті взяли участь творчі колективи та виконавці – вокалісти, музиканти, хореографи та представники театрального напряму. Аматори сцени подарували насолоду глядачам, приємні відчуття та гордість за співочий Конотопський край.

Творчий звіт району став справжнім мистецьким святом, сповненим світлом, гармонією і радістю. Атмосфера фестивалю була святковою, а його програма склала яскраву музичну палітру, яка в черговий раз підтвердила, яка щедра на таланти Конотопська земля, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Як анонсував інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) к розділі КУЛЬТУРА, 30 березня 2018 року в Буринському районному будинку культури відбудеться творчий звіт Буринщини «Вінок калиновий сплітаю з талантів Буринського краю».

Він проводиться в рамках обласного фестивалю народної творчості «Квітуй в любові і добрі, Сумщино, край благословенний!», присвяченого 80-й річниці утворення Сумської області.

Із 13 години у фойє закладу відкриється виставка-ярмарок декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Родинний скарб малої батьківщини від прадідів до майбуття».

А о 14 годині розпочнеться концертна програма…

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.