Поліцейські знайшли зниклу 9-річну дівчинку, і повернули її до родини

На розшуки зниклої дитини було піднято по тривозі особовий склад кількох райвідділів поліції.

Завдяки випадковим свідкам, дівчинку знайшли під ранок, в чужій оселі. Працівники поліції зазначають: якби дорослі були більш уважними до неї, малеча залишалася вдома і не шукала б розуміння та сімейного затишку поза рідною домівкою.

Подія сталася у Краснопільському районі. Коли до чергової частини місцевої поліції надійшло повідомлення про зникнення 9-річної дівчинки, на її розшук по тривозі було піднято весь особовий склад як Краснопільського відділення поліції, так і кількох сусідніх.

До пошуків долучилися працівники ювенальної превенції з обласного центру.

Відпрацьовували всі можливі місця перебування дитини, опитувались родичі, знайомі, друзі родини. З’ясувалося, що батьки малої «мандрівниці» розлучились, і донька проживала з батьком, котрий знайшов іншу дружину.

Мати дитини проживає окремо. Коли працівники поліції прийшли до неї додому, жінку застали в стані сильного алкогольного сп’яніння. Дитини у неї не було.

Зважаючи на нічну годину, глибокий сніг та мороз, правоохоронці мали всі підстави вважати, що життя зниклої дівчинки перебуває у небезпеці. Велика надія покладалася на свідчення випадкових очевидців, котрі вказали напрямок, куди простувала дівчинка увечері зі своїм новим другом-ровесником.

«І все ж таки працівники поліції знайшли дитину, – ділиться керівник підрозділу ювенальної превенції УПД ГУНП області Сергій Тарасенко. – Спочатку з’ясували особу хлопчика, з яким вона познайомилась, потім – адресу проживання його родини. І коли на ранок завітали до нього додому, з’ясувалось, що дівчинка знаходиться саме там. Оскільки батьки хлопчика працюють у нічну зміну, то «гостю» вони побачили тільки о другій ночі, коли прийшли додому. Дівчинка, загравшись у приятеля до пізньої години, просто заснула».

Мати хлопчика говорить, що не хотіла будити малу посеред ночі, і навіть не здогадувалась, що її шукає поліція кількох районів. В іншому випадку б, звичайно, сповістила і її батьків, і правоохоронців.

Наразі дівчинку повернуто у родинне коло. Залишається відкритими кілька питань: чому батьки не звернули увагу на відсутність дитини, і чому настільки пізно кинулись її шукати, тим більше, що в родині виховуються діти батькової дружини від попереднього шлюбу.

Що ж стосується дівчинкиного батька, то на нього за невиконання батьківських обов’язків буде складено протокол за ознаками ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, повідомив Відділ комунікації поліції Сумської області

Напередодні інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) в розділі ПОДІЇ розповідав, що оперативники Буринського відділення поліції виявили 38-річного чоловіка, який вдома зберігав наркотики. Під час обшуку його будинку поліцейські знайшли та вилучили майже півкілограму канабісу, вартість якого на «чорному ринку» селадає 20 тисяч гривень…

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.