Депутат, який підозрюється у вимаганні хабара, ніч перебув в ізоляторі

«Депутата СМР, який вимагав 4,5 тис доларів США, після проведення першочергових слідчих дій затримано в порядку ст.208 КПКУкраіни, тобто цю ніч він проведе в ізоляторі тимчасового тримання», – повідомила на своїй сторінці у facebook прес-секретар прокуратури Сумської області Наталя Науменко.

Прокуратурою Сумської області спільно зі співробітниками Служби безпеки України та Слідчого управління Нацполіціі в Сумській області в рамках кримінального провадження задокументовано злочинну діяльність депутата Сумської міськради.

Зазначений чиновник, який також є головою однієї з постійних комісій Сумського міської ради, вимагав від приватного підприємця 4,5 тис. доларів за сприяння у продовженні терміну оренди земельної ділянки.

12 березня 2018 року підприємець передав через посередника обумовлену суму для голови комісії. Тривають першочергові слідчі дії, в тому числі – проводяться обшуки в офісі та за місцем проживання депутата. Вирішується питання про повідомленні йому про підозру за ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України.

Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Сумської області.

Прокуратура Сумської області прямо не назвала ім’я депутата Сумської міської ради, який вимагав від підприємця 4,5 тис доларів США, але з власних джерел в міськраді інтернет-порталу «Сумським дебатам» стало відомо, що йдеться про одного з найбагатших сумських депутатів, голову постійної комісії із питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології В’ячеслава Степченка.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.