У Недригайлові вручено шосту премію публіциста Петра Коцура

На сьогодні ім’я і творчість земляка, великого публіциста – Петра Коцура набрали нової популярності, яка продовжує жити у нашому суспільстві

У Недригайлівську дитячу музичну школу завітали син Петра Михайловича – Анатолій Коцур з дружиною Галиною та внук Віталій з дружиною Лесею, щоб вшосте визначити переможців літературно-краєзнавчого конкурсу імені Петра Коцура за публікації у районній газеті «Голос Посулля».

Від районної влади даний захід відвідав заступник голови Недригайлівської районної державної адміністрації Ігор Борисовський, який під час свого виступу зазначив, що мотивація нашого життя – продовження та примноження добрих справ наших батьків.

Після теплих слів Ігор Борисовський нагородив Анатолія Коцура грамотою голів Недригайлівської районної державної адміністрації та Недригайлівської районної ради за прояв благодійності, вагомий особистий внесок у соціально-культурний розвиток району, щиру турботу і любов до рідного краю, зміцнення співробітництва між земляками Недригайлівщини та з нагоди 55-річчя від Дня народження, яке він відсвяткував зовсім недавно.

Серед ряду визначених номінацій перемогу здобули: Іван Абаровський, Володимир Богатир, Алла Білоцерківська, Валентина Грицун, Інна Білоцерківська, Вікторія та Алла Савченко, Григорій Поперека, Ірина Коваленко, Любов Сєргеєва, двоє школярів Недригайлівської СЗОШ І-ІІІ ступенів – Анастасія Рудецька та Владислав Ніштенко.

За підтримку конкурсу і велику краєзнавчу діяльність також були відзначені редактор Ігор Скрипченко та редакція районної газети «Голос Посулля», заступник редактора газети «Голос Посулля» Жанна Абаровська, колектив дитячої музичною школи.

Переможці були нагороджені дипломами та грошовими винагородами, повідомила Недригайлівська районна державна адміністрація.

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ у розділі «КУЛЬТУРА» розповідав, що Недригайлівщина – земля, яка гордиться своїми видатними людьми, своєю чарівною, привабливою природою, своєю історією.

Ця земля – багата своїми віковими традиціями, мовою, народними піснями, які передаються з роду в рід, з покоління в покоління. Це справді поетичний і пісенний край. Саме Недригайлівські простори виростили так багато видатних та талановитих людей.

Неабиякою гордістю є і земляк – народний артист України, лауреат Національної премії імені Тараса Григоровича Шевченка, засновник фестивалю сільських дитячих хорових колективів «Співаймо разом», – Анатолій Мокренко, який вболіває за духовне відродження як всього українського народу, так і свого рідного краю!

Нещодавно Анатолій Юрійович відсвяткував своє 85-річчя. Він народився й виріс у мальовничому селищі Терни, що в Недригайлівському районі.

А у Недригайлівській центральній районній бібліотеці відбувся ювілейний вечір «Божий дар митця», присвячений 85-річчю нашого видатного земляка...

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.