Міхеїл Саакашвілі: видворення з України

За словами колишнього заступника генерального прокурора Давида Сакварелідзе, Саакашвілі «віддзвонився» і повідомив, що перебуває у Варшаві.

Сьогодні, 12 лютого 2018 року, соратники Саакашвілі заявили про його затримання невідомими в центрі Києва. У СБУ, Генпрокуратурі і поліції Радіо Свобода повідомили, що Саакашвілі не затримували.

Згодом Державна прикордонна служба заявила, що Міхеїла Саакашвілі повернули до країни, звідки він «прибув, порушуючи українське законодавство».

У липні 2017 року лідер «Руху нових сил» Міхеїл Саакашвілі указом президента України втратив українське громадянство. Чинність його закордонного паспорта громадянина України після втрати громадянства скасована.

Саакашвілі 10 вересня 2017 року потрапив на територію України, не пройшовши прикордонного контролю. У вересні суд визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України. Крім того, суд відмовив Саакашвілі у позовних вимогах до державної міграційної служби у визнанні його біженцем.

Проти Саакашвілі порушена низка кримінальних справ у його рідній Грузії, яка вже тривалий час домагається від України його видачі.

Політик залишив Україну на чартерному рейсі близько 16:00 за київським часом. Також є інформація, що Саакашвілі було піддано не процедурі депортації, а процедурі реадмісії - повернення нелегала в країну, звідки він нелегально прибув.

Трохи пізніше прес-секретар Держприкордонслужби Олег Слободян на своїй сторінці в соціальній Facebook підтвердив факт видворення Саакашвілі з країни.

«Військовослужбовці Держприкордонслужби спільно з представниками Міграційної служби та Національної поліції довели до Саакашвілі рішення компетентного органу про його повернення в країну попереднього перебування», - написав Олег Слободян.

Чиновник також зазначив, що під час виконання процедури на правоохоронців накинулися представники оточення Саакашвілі і тому вони, в рамках самозахисту застосували силову підтримку.

Також Слободян додав, що політика видворили з України з дотриманням усіх юридичних нюансів і відповідно до судових рішень, які визнали незаконним його перебування на території України.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.