У Сумах відзначили День Соборності України

22 січня 1919 року били дзвони Святої Софії Київської. Україна вперше за багато років зробила спробу об’єднати свої землі в єдину незалежну соборну державу. Відбувся акт злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Тож не випадково саме сьогодні, 22 січня 2018 року, у Сумах відбувся ряд заходів з нагоди відзначення Дня Соборності України. У них узяли участь Микола Клочко, голова Сумської обласної державної адміністрації, перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль, міський голова м. Суми Олександр Лисенко, депутати обласної ради, духовенство, трудові колективи, громадські організації, жителі міста, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Розпочалися урочисті з покладання квітів до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та могил Героїв, загиблих у зоні проведення АТО.

Також відбувся мітинг «Соборна та єдина – рідна Україна» біля пам’ятника Тараса Шевченка.

«Не дивлячись на те, якою мовою ми говоримо – українською, російською, кримськотатарською чи іншою, об’єднує нас державна – українська, – зауважив Анатолій Річкаль. – У нас – спільне минуле, ми всі разом радіємо, і гуртом сумуємо. А цього дня особливо маємо замислюватися над істиною: незважаючи на те, де ми народилися чи живемо, – ми є українцями».

Опівдні на Харківському мосту в обласному центрі сумчани створили «живий ланцюг», узявшись за руки, тим самим символізуючи об’єднання єдиної Соборної України. Потім заспівали Гімн України. Там же було розгорнуто великий Державний Прапор і всі гуртом виконали державний Гімн.

Заходи продовжилися у приміщенні Сумської обласної філармонії. Присутніх від імені депутатів Сумської обласної ради привітав Анатолій Річкаль, перший заступник голови обласної ради. Він побажав усім міцного здоров’я, миру, єдності в ім’я України і нагородив відзнаками обласної ради кращих істориків та краєзнавців Сумщини.

Голова творчої спілки Сумська обласна організація Національної спілки краєзнавців України Олег Корнієнко отримав Почесну грамоту, заступник голови творчої спілки Сумська обласна організація Національної спілки краєзнавців України Сергій Дегтярьов - Грамоту обласної ради.

Цінним подарунком нагороджений відповідальний секретар творчої спілки Сумська обласна організація Національної спілки краєзнавців України Микола Михайліченко.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.