АНАТОЛІЙ СВИРИД, голова ГО «Серця кіборгів»: «Деякі діти були наскільки вражені, що вже готові вступати до цього ліцею!»

Ще взимку, під час виставки, яку ми привозили до Тернівської школи, до мене підійшла дівчинка і своїм питанням аж трохи спантеличила.

Юна, але вже така смілива, рішуча, спортивна і креативна Ліза Біланіна запиталася, чи можна було б якось відвідати Київський військовий ліцей ім. І. Богуна?

Вперше почув про такі мрії, та ще від дівчини… Хоча все більше переконуюся, що українські дівчата дуже сильні і фізично, і духом. Вони все більше перебирають на себе, здавалося б, чоловічі обов’язки: і в професії, і в захисті Вітчизни, і навіть заробітку сімейного бюджету…

Отож, з того часу я виношував ідею, як же організувати поїздку дітям, які б хотіли подивитися, як і де вчаться на професійних військових.

І таки вдалося звозити дітей із мого Посульського краю до Київського військового ліцею ім. І. Богуна.

У подорож зібралося сорок троє діток із Тернівської, Вільшанської шкіл (Недригайлівський район), Бобрицької школи (Роменський район) та із шкіл м. Ромни.

У закладі моїм гостям екскурсію провели кращі ліцеїсти з другого взводу Влад і Михайло. Хлопці повели нашу дітвору корпусами, класними кімнатами, казармами.

І, звісно ж, у казармі показали, що за 2 хвилини заправити ліжко – це реально, якщо буди вправним і відповідальним учнем.

Побували на спортивних майданчиках, стадіоні, стрілецькому тирі, на смузі перешкод подивилися майстер-клас, як її подолати. І самі спробували свої сили…

Було цікаво дивитися, як діти викладалися, щоб показати, що теж сильні і готові вступати до військового закладу… Відвідали і практичні заняття з предмету Захист Вітчизни.

Багато задавали питань і мені, і ліцеїстам. Відповідали гуртом, що захист Батьківщини – це почесна місія і під силу лише тим, хто має сили і любов до своєї держави.

Обідали теж у їдальні ліцею. Смакувало всім!

Подякували богунівцям за гостинність і поїхали ще Києвом: до Верховної Ради України, Кабінету міністрів України, Маріїнського палацу, зайшли на Алею Героїв Небесної Сотні.

Говорили і про минуле нашої країни, і про плани на майбутнє, і про війну, і про надію, що скоро буде мир…

Словом, був дуже радий бачити очі цих дітей, їхні усмішки і радість.

Бачу, що екскурсія пішла на користь – деякі діти були наскільки вражені, що вже готові вступати до цього ліцею!

І найцінніше те, що діткам сподобалась екскурсія, і вони мають бажання стати Захисниками, майбутніми офіцерами!

P.S. А ще і сам розвіявся – відчув, що вони привезли мені привіт із Батьківщини… Давненько там не був – засумував… Та вже ж таки поїду!!!


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.