Як з освітою у Буринській міській ОТГ?

Незабаром шкільні коридори наповняться гомінливою дітворою, а веселий дзвінок запросить всіх на урок до класів. Але все це буде у вересні, а зараз заклади освіти активно готуються до нового навчального року.

У Буринській міській об’єднаній територіальній громаді налічується десять закладів загальної середньої освіти та сім закладів дошкільної освіти. Для проведення поточних ремонтів шкіл міська рада виділила двісті тисяч гривень, на ремонти дошкільних закладів - двісті сорок три тисячі гривень, на реконструкцію котелень Степанівського НВК: ЗОШ I-II ст.- ДНЗ та Буринського ЗДО (ясла-садок) №2 «Джерельце» було направлено двісті сорок дев’ять тисяч гривень.

Керівники закладів освіти відповідально віднеслись до проведення ремонтних робіт. Так, наприклад, у Буринській загальноосвітній школі I-III ступенів № 3 (директор - Ященко В.М.) для учнів першого класу Нової української школи було переклеєно шпалери та придбано нові жалюзі для класної та спальної кімнат. Яскраво та естетично зобразили в коридорі чотири пори року. З художнім смаком зроблено ремонт у спортивному залі школи. Також у двох класних кімнатах переклеєно шпалери, в математичному кабінеті зроблені нові панелі, косметичний ремонт поверхів, вестибюлю, сходів.

У Буринській спеціалізованій школі I-III ступенів № 2 ім. Ю.М.Лавошникова (директор - Дерев’янченко М.Ю.) в класній кімнаті для першого класу було переклеєно шпалери та зі смаком оформлено коридори. За кошти міської ради (120 тис. грн.) для створення центру патріотичного виховання було придбано інтерактивний тир.

У Воскресенському НВК: ЗОШ I-II ст. – ДНЗ (в.о. директора - Качур Н.М.) зроблено поточний ремонт класних приміщень та коридорів, замінено панелі та плінтуса у спортивному залі. На території освітнього закладу із плитки зроблено тротуарну доріжку, встановлено ігровий майданчик.

Не залишились осторонь і заклади дошкільної освіти. З 1 вересня в Буринському закладі дошкільної освіти (ясла-садок) №1 «Ромашка» (завідуюча Горошко Н.М.) відкриється додаткова група на 20 місць. Наразі проводиться ремонт в групі. Там переклеєні шпалери, за кошти міської ради – 6,5 тис. грн. замінено лінолеум в ігровій кімнаті.

Проводяться ремонти і в інших групах, харчоблоці, на сходах. Міська рада для розваг малюків на ігрових майданчиках в Буринських закладах дошкільної освіти (ясла-садок) № 1 «Ромашка» та № 2 «Джерельце» встановила спортивне обладнання.

Отже, всі заклади освіти плідно готуються до нового навчального року і 1 вересня 2018 року школярів радо зустрінуть ошатні класні кімнати та шкільне подвір'я, повідомив офіційний сайт Буринської міської ради.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.