СумДПУ наближається до 100 річного ювілею

Сумський державний педагогічний університет імені Антона Семеновича Макаренка – це провідний навчальний заклад нашого регіону. За тривалу історію в університеті навчалися відомі особистості у різних галузях, працювали кращі фахівці своєї справи, розширювалися горизонти знань та налагоджувалася співпраця з провідними світовими організаціями. Університет відсвяткував 93-ю річницю з дня заснування.

У актовій залі СумДПУ відбулись урочистості з цієї нагоди. У святковій атмосфері, радісні та усміхнені співробітники, студенти та випускники приймали вітання та поздоровлення.

З річницею заснування закладу весь колектив та професорсько-викладацький склад привітав перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль, повідомbd офіційний сайт Сумської обласної ради.

Анатолій Річкаль підкреслив, що університет – перлина педагогічної освіти Сумщини та України, один із провідних освітніх закладів, що здійснює великий вплив на кадровий, інтелектуальний, науково-технічний та економічний розвиток держави.

«Педагогічний університет – це завжди рух уперед, це ознака життя і розвитку, це поєднання енергії молодості з мудрістю зрілих років. Не дарма ваш університет носить горде ім’я видатного педагога Антона Макаренка», – зауважив він.

Із нагоди ювілею Почесною грамотою Сумської обласної ради за багаторічну сумлінну працю, високий рівень професійної майстерності, творчість, ініціативу, виховання у молоді почуття патріотизму, любові до України та з нагоди святкування 93-ї річниці заснування університету посадовець нагородив доцента кафедри загальної біології та екології СумДПУ ім. А. С. Макаренка Людмилу Міронець та заслуженого журналіста України, провідного фахівця навчально-наукового інституту фізичної культури СумДПУ ім. А. С. Макаренка Михайла Осташевського.

Також Подяками Сумської обласної ради за багаторічну сумлінну працю, високий рівень професійної майстерності та з нагоди святкування річниці утворення університету було відзначено старшого викладача кафедри практики англійської мови Наталію Голубкову, доцента кафедри образотворчого мистецтва, теорії, історії музики та художньої культури Олену Енську, доцента кафедри педагогіки Ольгу Кривонос та доцента кафедри музично-інструментального виконавства Римму Сулім.

«Робота розуму та серця усього викладацького складу є неоціненною, адже завдяки майстерності та професійності педагогів заклад випускає кращих фахівців, які продовжують славні традиції нашого видатного земляка Антона Макаренка, - передавати свої знання і досвід молодому поколінню», - зауважив перший заступник голови обласної ради.

З привітальним словом до присутніх звернувся ректор вузу Юрій Лянной. Він окреслив перспективи розвитку університету та зазначив, що заклад є потужним осередком підготовки кадрів педагогічного профілю. Зокрема Юрій Олегович згадав історію створення вишу та його видатних випускників, які прославляють ім’я нашого земляка Антона Макаренка на весь світ.

Кращих викладачів та співробітників відзначено подяками та грамотами Сумської обласної державної адміністрації і Сумської міської ради.

А студенти продемонстрували яскраву концертну програму, яка забезпечила усім гостям святкування річниці університету незабутні емоції та чудовий настрій.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.