ТЕТЯНА ГОЛОВКО: «Стратегічний план розвитку системи громадського здоров’я – це і є той курс, за яким рухається Сумщина»

Тетяна Головко, заступник голови Сумськоі обласної ради, зустрілася з представником делегації The Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria зі старшим портфоліо-менеджером країн Східної Європи та Центральної Азії Дареном Доркіним, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

До Сум приїхала делегація глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією. Мета їх візиту – оцінка діяльності проекту «Прискорити темпи зменшення рівня захворюваності на туберкульоз та ВІЛ за рахунок забезпечення загального доступу до своєчасної та якісної діагностики і лікування туберкульозу шляхом розширення доказової медичної профілактики, діагностики та лікування ВІЛ та створення стійкої та життєздатної системи охорони здоров’я».

Як зазначив представник фонду Дарен Доркін, який приїхав до Сум уперше, але багато чув про досвід та ініціативи Сумщини, вони хочуть поглибити свої знання щоб транслювати наші успішні кейси іншим областям. Тетяна Головко разом з гостями обговорили важливість співпраці влади й неурядових організацій у сфері громадського здоров’я.

«Три роки на Сумщині працює програма соціального замовлення, до якої залучені різні департаменти Сумської ОДА та громадські організації. Це хороший приклад взаємодії неурядового сектору та влади області. На Сумщині створена робоча група з питань розвитку системи громадського здоров’я, в яку входять депутати, представники управлінь та неурядові організації, представники ключових спільнот. В області прийнято стратегічний план розвитку системи громадського здоров’я – це і є той курс, за яким рухається Сумщина», – говорить Тетяна Головко.

У свою чергу, експерт з громадського здоров’я місцевого агенту Глобального фонду Леся Тиліна, зазначила, що в питанні залучення обласної влади до проблем громадського здоров’я Сумська область є унікальною, а її досвід потрібно розглядати як приклад.

У Сумах послуги соціального супроводу, догляду та підтримки хворим на туберкульоз та людям з ВІЛ-інфекцією надають фахівці громадської організації «Клуб «Шанс». Саме їх роботу щодо пілотування державних механізмів фінансування послуг у сфері протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу у 2018-2019 роках репрезентували учасникам делегації.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.