У Бурині «доступні ліки» тепер тільки в двох аптеках…

Як розповідав інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) в розділі МЕДИЦИНА, днями в Бурині закрили «Аптеку №35», яка багаторічно обслуговувала жителів міста та Буринщини.

За деякою інформацією, міська рада не продовжила термін контракту, насамперед, щодо реалізації програми «Доступні ліки».

Тепер тільки дві комерційні аптеки міста працюють на її виконання.

До слова, на перший квартал 2019 року на відшкодування вартості ліків на Сумську область із державного бюджету виділили дещо більше 7 мільйонів гривень.

А от з 1 квітня 2019 року аптеки, щоб працювати за програмою «Доступні ліки», укладатимуть договори не з управлінням охорони здоров’я, а з Національною службою здоров’я України.

Відзначимо, що урядова програма «Доступні ліки» запрацювала у квітні 2017 року.

У рамках неї хворі на серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму та діабет другого типу, можуть придбати ліки безкоштовно або з доплатою до 30%.

Нині у державному реєстрі є 261 препарат.

І 59 із цієї кількості є безоплатними.

За інформацією начальника управління охорони здоров’я Сумської обласної державної дміністрації Сергія Бутенка, у 2018 рці програмою «Доступні ліки» скористалися 300 тисяч жителів Сумщини.

На світлині: ця аптека у місті Буринь не працює за програмою «Доступні ліки».

Фото Івана Житника.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.