Доки в Бурині не можуть визначитися щодо подальшого функціонування Буринської ЦРЛ, медичним закладам спрощено акредитацію…

У Бурині, про що неодноразово на своїх сторінках розповідав інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ), і понині тривають політичні розбірки щодо подальшого функціонування Буринської центральної районної лікарні.

А тим часом, підготувати документи для акредитації і пройти її тепер буде значно простіше.

Спрощено і отримання ліцензії. Відповідні зміни були прийняті на засіданні Уряду 13 березня 2019 року

Медичні заклади можуть пройти акредитацію одразу після отримання ліцензії. До цього заклади, які отримали ліцензію, повинні були чекати два роки, щоб подати документи на акредитацію.

Проходження акредитації тепер є добровільним. Але в такому випадку заклади, які не мають сертифікат про акредитацію, не зможуть видавати лікарняні листки, надавати медичні послуги у сферах допоміжних репродуктивних технологій і трансплантації та проводити клінічні випробування.

Скоротиться час підготовки документів для проходження акредитації. З переліку документів, які подаються для проходження акредитації, вилучили форму №20, обов’язкову статистичну звітність.

Для закладів, які змінили свій юридичний статус – з бюджетних установ перетворилися на комунальні некомерційні підприємства – дія акредитаційного сертифіката буде продовжена без проходження акредитації.

Щодо змін ліцензійних умов з медичної практики, то в частині ліцензійних умов скасували локальні протоколи з надання медичної допомоги, зобов'язали медичні заклади всіх форм власності оприлюднювати інформацію щодо наявності у них лікарських засобів, витратних матеріалів, медичних виробів та харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання.

Нагадаємо, що 27 грудня 2017 Уряд вніс зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики, які зменшили обсяг документів, необхідних для отримання ліцензії.

Зокрема, вилучили Акт санітарно-епідеміологічного обстеження об’єкта. Зазначені зміни стосуються закладів охорони здоров’я та фізичних осіб-підприємців, які будуть надавати первинну медичну допомогу.

На свтлині: Буринська ЦРЛ 14 березня 2019 року.

фото Івана Житника.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.