Сумський Центр розвитку місцевого самоврядування: про ситуацію навколо Буринської ЦРЛ з цікавими фактами (відео)

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) вже неодноразово розповідав своїм читачам про проблеми, які склалтся в Буринській центральній районній лікарні.

Сьогодні пропонуємо матеріал на цю тему Сумського Центру розвитку місцевого самоврядування.

У «Темі дня» на телеканалі UA:Суми розбиралися в цій ситуації, які варіанти виходу, а також – як мають функціонувати ЦРЛ в умовах медреформи і децентралізації.

У студії: Марина Лобова, радник з юридичних питань Сумського Центру розвитку місцевого самоврядування. Буринська ЦРЛ, яка розташована на території Буринської ОТГ, не стала некомерційним комунальним підприємством.

Причина – місцеві депутати не дійшли згоди стосовно форми існування лікарні.

6 березня 2019 року в Бурині відбувся мітинг. Лікарі вимагали заборговану зарплатню. Її затримують через те, що ОТГ не перерахувала 10 мільйонів медичної субвенції.

Містяни ж хочуть, аби депутати визначилися з подальшою долею лікарні.

Джерело: https://sm.suspilne.media/news

Наступна сесія Буринської районної ради скликається на 12 березня 2019 року. А от чи зберуться депутати на неї – це поки відкрите питання…

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.