Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф відзначає 75 років від дня створення

Сьогодні, 5 вересня 2018 року, комунальний заклад Сумської обласної ради «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» відзначає поважну дату – 75 років із моменту створення. Охочих привітати колектив установи-ювіляра зібрав у своїх стінах будинок культури «Хімік».

У тому, що центру екстреної медичної допомоги є чим пишатися, щиро впевнений перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль.

Він подякував медикам за щоденну невтомну працю заради збереження найголовнішого – життя та здоров’я жителів Сумщини.

«Обласній раді, котра опікується центром, дуже приємно, що за багатьма напрямками діяльності він вважається кращим у державі. До наших фахівців приїжджають вчитися колеги з інших регіонів України, і я неодноразово бачив, які титанічні зусилля стоять за наявним у них досвідом», – зауважив Анатолій Річкаль.

При цьому він акцентував увагу, що стрімкий шлях розвитку центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф припав на останні п’ять років. Власне, Сумською обласною радою на його потреби за цей час скеровано понад 30 мільйонів гривень, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

«У багатьох областях тільки почали займатися реформуванням екстреної медицини, а в нас, набравши рятівний номер 103, хворий може бути певним: допомога мчить до нього без зволікань», – зазначив Анатолій Річкаль.

Він запевнив, що Сумська обласна рада й надалі усіляко сприятиме забезпеченню ефективної роботи підвідомчого комунального закладу.

І підкреслив: «Безумовно, матеріальна база – дуже важливий фактор. Проте не менш значущою є відданість колективу обраній справі. Відрадно, що і керівник центру Анатолій Александренко, і персонал установи готові беззастережно служити людям».

Анатолій Річкаль вручив грамоти Сумської обласної ради рятівникам-медикам. Серед них – лікар Єлизавета Суріна, старший фельдшер-диспетчер Любов Шрамко та фельдшер Валентин Циганенко.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.