І знову виникають питання щодо заробітної плати праці медичних працівників

Під головуванням Василя Бойка, голови Буринської районної державної адміністрації, відбулася робоча нарада з питання фінансування закладів охорони здоров’я Буринського району в нинішньому році.

Обговорення відбулося за участі першого заступника голови райдержадміністрації Валентини Перепелиці, керівника апарату райдержадміністрації Алли Гайдукової, голови Буринської районної ради Євгенія Рябоконя, головного лікаря Буринської центральної районної лікарні імені професора М.П.Новаченка Зої Сидорук, головного лікаря комунального закладу «Буринський центр первинної медико-санітарної допомоги» Віталія Старосвєта, начальника фінансового управління райдержадміністрації Сергія Радченка, представників громадськості.

У ході наради обговорилися питання незабезпеченості стосовно заробітної плати для медичної галузі… Медична реформа стосується кожного з нас. Її мета – забезпечити всім громадянам України рівний доступ до якісних медичних послуг та перебудувати систему охорони здоров’я так, щоб у її центрі був найбільший скарб людини – її здоров’я.

Тому на розширеному засіданні у форматі «круглого столу» за ініціативи громадської ради при Буринській районній державній адміністрації обговорили питання на тему: «Охорона здоров’я: стан реформування».

Участь у нараді взяло керівництво райдержадміністрації, райради, міської об’єднаної територіальної громади, голова громадської ради при Буринській райдержадміністрації та її члени, представники медичної галузі, громадськість та засоби масової інформації.

«Питання здійснення реформ у медицині зараз на часі, адже проблем у галузі дуже багато і їх потрібно вирішувати зараз, не відкладати на потім, спільми зусиллями», - зазначив Василь Михайлович. Присутні мали змогу обговорити процес реформування галузі охорони здоров’я та висловили своє бачення щодо майбутніх змін, проаналізували сучасний стан фінансування медицини району, якості надання медичних послуг населенню.

Головний лікар центральної районної лікарні Зоя Сидорук наголосила, що зараз у першу чергу стоїть гостро питання щодо збереження існування первинної і вторинної допомоги головним завданням якої – забезпечити якісну і кваліфіковану медичну допомогу.

Керівники району, представники медичної галузі, громадськість були одностайні у тому, що питання реформування медицини потрібно ретельно і глибоко вивчати, підходити до кожних кроків дуже виважено.

Турбує керівників лікувальних установ і те, щоб у ході реформування медпрацівники не втратили роботу. – Ми повинні чітко знати, що ми маємо робити, адже як прикро, коли втрачаєш професіоналів своєї справи, - зазначив Віталій Старосвєт, головний лікар комунального закладу райради «Центр первинної медико-санітарної допомоги».

Кожен із учасників «круглого столу» мав змогу висловити свою думку та бачення стосовно розв’язання проблем охорони здоров’я у Буринському районі.

Підбиваючи підсумки голова громадської ради при Буринській районній державній адміністрації Петро Жук зазначив, що ми повинні спільними зусиллями зберегти заклади охорони здоров’я та підняти їх ще на вищий рівень.

На світлині: Буринська центральна районна лікарня.

Фото Івана Житника.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.