Є проблеми з онкологією на Сумщині

За участю першого заступника голови Сумської обласної ради Анатолія Річкаля, заступника голови Сумської обласної ради Тетяни Головко, голови Сумської обласної державної адміністрації Миколи Клочка, першого заступника голови Сумської ОДА Олександра Марченка, депутата обласної ради, головного лікаря КЗ «Сумська обласна клінічна лікарня» Володимира Гороха, начальника управління охорони здоров'я Сумської ОДА Сергія Бутенка, головного лікаря Сумського обласного онкодиспансеру Володимира Конанихіна та директора з питань розвитку лікарні ізраїльської онкології LISOD Максима Зелінського відбулась нарада, на якій обговорили питання, що стосуються покращення лікування онкохворих жителів нашого регіону, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Керівники області та директор з питань розвитку лікарні ізраїльської онкології відвідали обласний онкологічний диспансер. Вони оглянули обладнання, поспілкувалися із медперсоналом та переконалися у тому, що воно вже не відповідає сьогоденню і потребує модернізації.

«Зараз ми визнаємо необхідність оптимізації та підвищення ефективності діагностичного та лікувального обладнання», – Анатолій Річкаль.

За його словами, час не стоїть на місці, вже давно винайдено прилади, які дозволяють проводити дієве лікування із найменшим ризиком для всього організму людини.

Як підкреслив Анатолій Якович, представники влади повинні зробити усе можливе для того, щоб жителі Сумщини отримали якісну медичну допомогу європейського рівня.

До слова, вже ведеться робота із залучення коштів, та розглядається питання створення цільової обласної Програми підтримки онкохворих на найближчі роки. Присутні обговорили можливість подальшої співпраці. Зокрема, наголосили на необхідності навчання лікарів Сумщини у клініці LISOD, що дасть можливість значно підвищити рівень фахівців та якість лікування пацієнтів.

«Потрібно рухатися в цьому напрямку. Головне – підвищувати загальний професійний рівень, ставити певні орієнтири і,беззаперечно, вводити світові стандарти, нехай навіть адаптуючи їх до наших реалій», – наголосила Тетяна Головко.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.