Альманах «Українська хвиля» побачив світ: його презентовано в Глухові

У сонячний травневий день в давньому Глухові відбулась презентація восьмого випуску альманаху «Українська хвиля».

Біля пам'ятника Тарасу Шевченку зібрались співавтори видання із різних міст Сумщини і численні глухівчани, шанувальники літератури.

Лунала поезія і проза в авторському виконанні і слова подяки тим людям, завдяки яким черговий випуск альманаху побачив світ.

Працівники Глухівської районної бібліотеки Ірина Мамай та Валентина Бут підготували виставку літератури для презентації восьмого випуску літературно – мистецького альманаху «Українська хвиля».

Біля скульптурної композиції, присвяченої Тарасові Шевченку, зібрались співавтори видання з різних міст Сумщини і численні глухівчани, шанувальники літератури.

Лунали слова подяки тим людям, завдяки яким черговий випуск альманаху побачив світ.

Пісні та танці додавали святкової атмосфери.

Восьмий випуск об’єднує сивочолих класиків української літератури та нову генерацію – сучасних аматорів – творців.

Свої поезії подала до збірки Ада Роговцева, наша землячка, Народна артистка України. Вперше відгукнувся на співпрацю письменник України, родом з Ніжинського району Чернігівської області, Юрій Мушкетик (до речі – 21 березня від відсвяткував свій 90-й ювілейний день народження!). В альманасі опубліковане його оповідання «Білий цвіт».

Вже неодноразово співпрацює з Петром Товстухою, упорядником «Української хвилі», Гриць Гайовий з м. Київ. Вдруге публікує свої вірші Тамара Герасименко, голова Сумської обласної організації Національної спілки письменників України.

Є тут твори відомих літераторів Анатолія Луговського з Путивля, Івана Житника з Бурині, Ірини Козлової з Конотопа та інших.

Уперше опублікував свої гуморески письменник з Києва Олександр Шугай, родом з м. Ромни.

Свій привіт з Греції та оповідання надіслала Лідія Журавльова, родом з Роменщини.

Рекомендуємо прочитати оповідання «Московські дикуни» Кота Єльпітіфора з Чернігівщини та повеселитися з пригод головних героїв (нагадує улюблену повість з дитинства В. Нестайка «Тореадори з Васюківки»).

Віддаючи шану та повагу Миколі Єросі, душа якого вже спостерігає за нами з неба, упорядник та автор книги Петро Товстуха представив його поезії першим з глухівчан.

Віктор Заїка, Надія Геращенко, Микола Крючков, Ірина Колтакова, Анатолій Печений, Анатолій Бойко, Микола Гурець, Ганна П’явка, Надія Бартош, Оксана Мягких, Ольга Сенченко, Валентина Яворовська - це ті глухівчани, твори яких надруковані в збірці.

Для бібліотек Глухівського району Петро Нечмоня, депутат Сумської обласної ради, головний спонсор восьмого випуску «Української хвилі» передав 40 примірників...

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.