З А Д З Е Р К А Л Л Я

Продовження роману ІВАНА ЖИТНИКА «З А Д З Е Р К А Л Л Я».

Попередні публікації у розділі ЛІТЕРАТУРА за 18, 19, 26, 28 листопада, 03, 06, 16, 21 грудня 2018 року, 01, 11, 22, 26 січня, 19 лютого 2019 року.

                                   З А Д З Е Р К А Л Л Я

                                             Роман

                                         ЧАСТИНА ТРЕТЯ

                                               **ОСА**

-Що за дзеркалом, панове?

-Задзеркалля…

Автор.

31.

Шаригін спересердя ледь не жбурнув телефоном у дзеркало, яке висіло на стіні. В ньому - його відображення. «Що ж робити?- визріла класична проблема. - Якщо касета потрапить до Оксани - море неприємностей, звичайно. Та це ще не так трагічно. А от коли касета дійде до прокуратури. А там - заява Русі. Тоді кінець! Хоча, здається, касета не є речовим доказом. Це без заяви. А з заявою про згвалування? М - да - а…Тюрма?»

Борька налив мінералки в склянку, одним ковтком випорожнив її. І знову занурився в роздуми. «Невже немає ніякого виходу з цієї, на перший погляд, дріб’язкової ситуації? Скільки тих інтимних зв’язків відбувається за день, ніч…І нічого. Це ж життя…Це ж так природно. А тут? Бах - трах…І карна справа. Тьху ти, блін…Завжди в якусь халепу втраплю. Нехай йому грець…

Стоп! Можливо, вони й кілька років тому запланували все так, щоб Ромку Ромащенка довести до смерті. До самогубства! Стоп, стоп, стоп…

А тепер от і з ним цей трюк прокручують. Щось тут таки є спільне: Ромка - бандит, я - ґвалтівник… Мда - да - да…Та ця робота не тільки Геракла та Крота. За ними хтось стоїть, «кришує». Хто - о?

Про кого ж мені розповідав Ромка? Про кого? Думай, Кенте, думай? Напрягай свої мізки, добряче напрягай. І він тоді казав про якусь «кришу» над цими відморозками - Геракла з гоп - компанією…».

Шаригін стис голову руками, як здалося йому, вона аж затріщала. Відразу й відпустив. Хоча, по - правді, так боліла, що аж ніби розколювалася.

Борька завернув до ванни, взяв рушник, намочив і обмотав ним голову. Невдовзі відчув полегшення. А може, так тільки здалося.

Знову задумався.

«Ромка ще казав про «відмивання зелені». Що ж чи кого він мав на увазі? Згадуй. Не поспішай. Що ж він тоді випустив зі сказаного Ромащенком? Що? Але ж воно десь є в його пам’яті. Десь приховане. Думай. Думай. Пригадуй.

Пригадуй. Хвилинку. Хвилинку. Хвилинку…

Ромка щось таке казав про… про… про прокуратуру. Точно, прокуратуру. Це вона постійно захищає Гармаша та Брилюка.

Там хтось є дуже впливовий. Про це якось і Клямкін обмовився. Значить, якась тут є ниточка в цьому поки що незрозумілому ланцюжку…

Отже, треба зв’язатися з Клямкіним. Уточнити деталі. Нехай він все ж таки пояснить, що відбувається насправді. І чому йому, Борису Шаригіну, хтось увесь час не дає спокійно жити? І це вже триває не один рік».

32.

Цього разу Шаригіну захотілося випити чогось міцнішого від мінералки, хоч був і байдужим до алкоголю. Тепер же відчув: кільканадцять краплин не завадять, а додадуть йому не тільки настрою, але і впевненості у власних силах. І в тому, що незабаром усім його поневірянням врешті - решт прийде кінець. Як у спорті - фініш.

У холодильнику завжди стояло кілька пляшок горілки. Так, про вся випадок. Адже батько і мати теж байдужі до алкоголю. Та інколи заходили гості. Та й просто, вважав Борька, в кожній нормальній родині має бути всього потроху «про запас». Дістав із холодильника «Сумську особливу».

Налив грамів п’ятдесят. Одним ковтком випив, заївши тоненьким кусочком сиру. Відчув, як запекло в шлунку. Через мить накотилася хвиля приємності. Здалося, полегшало тіло, перестала боліти голова. Проясніла. Буває таке. Цілісінький ранок - несамовитий біль, кілька грамів казенки, і ось результат - бадьорість і просвітлення. А може, це й не від алкоголю, а від усвідомлення того, що десь поруч причаїлася небезпека.

«Хто ж вона така, ця Руся? - знову рояться думки, тепер уже в яснішій голові. - Звичайна повія? За «бабки» служить Гераклу? А гроші нині - не тільки безбідне життя, а й задоволення, і сила, і міць. Хто їх має, той не пропаде. Хоча, хоча… Вже не одного фірмача з «баблом» на той світ відправили. І все ж таки - краще, коли вони є. Так і Оса, мабуть, гадає. Кілька хвилин втіхи з ним, Кентом, і повна пазуха грошей… Що це я все до «баксів» зводжу? Причина, напевне, не тільки в них. Її коріння, мабуть, набагато глибше. Когось потрібно вивести зі строю, щоб не заважав, не плутався під ногами. «Плутатися під ногами»? Це дрібниці. Ой, «не плутатися під ногами» - цьому вина. Хтось комусь «упав на хвоста». Знову якісь афоризми. Чи ще випити? Ні, годі. Бо тоді почнеться поезія. А голову треба мати свіжу, без рифм та ямбів. А що це таке? Згадалося зі школи…».

Далі Борька не став заглиблюватися, бо відчув, що й так далеко забрів. Повністю вщух головний біль. Нарешті з’явилася легкість, якої йому не вистачало.

«Чому цієї ночі наснилося бозна - що? Де ж розгадка?»

Знову допікає телефон. «Усі вже набридли». Та слухавку ввімкнув, навіть не глянувши, хто телефонує.

-Алло! Ну?!

-Борь, це я…

Шаригін ледве стримався. Голос. Це голос…

-Ти…ти…- не міг отямитися. - У …у Геракла? Що треба?

-Причому тут Геракл? - запитанням на запитання .- Та зараз не про це. Потрібно негайно зустрітися. У нас дуже обмаль часу. Тобі загрожує, - пауза і тихий голос: - Смерть…

-Що - о?- не второпав Борис.

-Смерть…

-Через зґвалтування? Через заяву про це? Вона вже віднесена до прокуратури?

-Їі нікуди не потрібно нести, - після ще довшої паузи: - Прокурор Майстренко - мій коханець…

-Ти…ти…Що кажеш?

-Те, що чуєш. Повторюю: треба хутчій зустрітися. Де ти живеш?

Майже нічого не усвідомлюючи, Борис назвав адресу - вулиця Залізнична, 7. Квартира 6.

-Там де й раніше… Зрозуміло. Не виходь нікуди. Чекай на мене…

Далі буде.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.