Алла Акіменко, автор документальної книги «Герої нашого часу: 19 історій ветеранів АТО», визнана «Журналістом року»…

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ в розділі КУЛЬТУРА розповідав, що в Бурині, у залі засідань Будинку ради, відбулася презентація книги письменниці і журналістки Алли Акіменко «Герої нашого часу: 19 історій ветеранів АТО».

Книга проілюстрована сімейними світлинами ветеранів АТО та є просвітницьким проектом Сумської обласної державної адміністрації, на який було виділено 100 тисяч гривень з обласного бюджету.

Як наголошує сама автор, книга видана не для продажу, а для розповсюдження через бібліотеки та навчальні заклади.

Видання складається з реальних розповідей, в яких автор веде діалог з героями про події, безпосередніми очевидцями яких вони були і які покладені в основу книги.

Цікавою є і побудова кожної з історій, що містять головний вислів – меседж героїв, який є передмовою до нарису.

Кожний епізод відтворює буремні події 2014-2018 років на полях неоголошеної війни на Донбасі, в яких брали участь наші земляки.

Герої книги різні за віком і професіями, але їх об’єднало непереборне бажання відстоювати незалежність нашої рідної України.

Метою створення книги Алла Акіменко назвала бажання розповісти про людей, які поряд з нами і, які у важку хвилину для України не займалися тим, аби знайти якусь причину, щоб залишитися вдома, а пішли захищати нашу рідну країну. Автор нарисів працювала над книгою близько року.

Вона об’їздила усі 18 районів області та обласний центр, зустрічалася з ветеранами АТО, їх родинами, друзями.

І найважче, за словами журналістки та письменниці, було розговорити саме героїв книги, адже в кожного з них свій біль, який словами не опишеш.

Все, що описано в книзі – це людські долі та людські життя. Це воєнні будні наших захисників. Кожен має знати про подвиги та труднощі, які спіткали сучасних героїв на полях війни.

До слова, одним із героїв книги є майор Юрій Жукова з Бурині...

... Недригайлівська районна газета «Голос Посулля» опублікувала традиційний матеріал «Людина року на Недригайлівщині».

І, звичайно, приємно, що «Журналістом року» названа Алла Акіменко, член Національної спілки журналістів України, письменниця та поетеса, яка нині живе й працює в Сумах, а народилася й виросла в смт Недригайлів.

Її відзначено за кілька публікацій на сторінках районки, а також за підготовлені нариси про учасників АТО, які вийшли окремою збіркою.

На світлині: Алла Акіменко серед героїв її книги та учасників презентації видання в місті Суми.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.