Хлопчик і «кіндер-сюрприз», дядя і «шампанське»

Цю міні-бувальщину я написав кілька років тому. Такий собі невеличкий художній твір-вимисел. Та друкувати не поспішав. Гадав, що читачі не зрозуміють мого вимислу. Та події останніх днів у Бурині підтвердили, що я кілька років тому був не так і недалеко від нинішньої реальності…

,,,,,,,,,

… Хлопчик любив «кіндер-сюрприз».

Ні, він його не мав. Та бачив у своїх однокласників.

А не мав він його тому, що тато втратив роботу, мама лежала в лікарні, а в бабусі, як вона казала, «пенсія, наче кіп наплакав».

І коли хлопчик зайшов до крамниці самообслуговування, і побачив там безліч різних «кіндер-сюрпризів», у нього «розбіглися» оченята.

Поруч нікого не було.

І хлопчина…

Він не знав, що в крамниці встановлені відеокамери.

Охоронці крамниці, взявши хлопчину за петельки, повели його містом, і доставили до відділення поліції…

Дядя ж давно вже вийшов з того віку, щоб цікавитися «кіндер-сюрпризами».

Він цікавився здебільшого іномарками, іншою рухомістю й не рухомістю.

Та дядя полюбляв «шампанське».

І зайшовши до крамниці самообслуговування, побачивши тут пляшки із смачним «шампанським», у нього очі «розбіглися».

Дядя взяв кілька пляшок і пішов до виходу…

Дядя знав, що в крамниці встановлені відеокамери.

Ну то й що?

Він – місцевий чиновник високого польоту.

І коли його перестріли охоронці, хоча й з великим небажанням дядя віддав гроші за «шампанське» і деякі ласощі, які теж був прихопив із собою...

P.S. Школярика визнали «важкою дитиною»…

А дядю-чиновника підвищили на державній службі..

Іван Житник.

смт Терни - м.Буринь.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.