У Сумах відбудеться презентація альманаху «Українська хвиля»

Інтернет–портал БУТТЯ і ЖИТТЯ у розділі ЛІТЕРАТУРА розповідав, що у видавництві «Еллада» вийшов друком літературно-мистецький альманах «Українська хвиля».

Упорядник альманаху – член Національної спілки письменників України Петро Товстуха.

До збірки увійшли твори літераторів Глухівщини, Сумщини, а також інших областей України.

Своїми творчими здобутками «Українську хвилю» підтримали такі особистості – Герой України, народна артистка СРСР та народна артистка України Ада Роговцева, народний артист України Валентин Бурий, колишній голова НСПУ Володимир Яворівський, а також відомі письменники та поети – Григорій Гайовий, Олег Чорногуз, Анатолій Луговський, Юрій Іщенко, Григорій Єлишевич, Віктор Терлецький.

На сторінках літературно-мистецького альманаху представлені твори давно відомих і шанованих майстрів слова – Вадима Раєвського, Віктора Заїки, Миколи Єрохи, Петра Товстухи, Леоніда Ілляшенка, Надії Геращенко, Світлани Цінько та інших. А також – молодих авторів студентського творчого осередку.

До «Української хвилі» ввійшли й твори письменників – Івана Житника з Бурині оповідання «Запах скошених трав», і Миколи Ліщенка (с. Слобода Буринського району) прозові гуморески «Кінська ковбаса», «Земля їй пухом» та «Свіжина». Є в книзі й прекрасна поезія Аліни Жаровської, яка народилася й виросла в селі Червона Слобода, що в Буринському районі, а нині живе й працює в місті Глухів.

Потужною «хвилею» добра та натхнення на теренах усього регіону назвав альманах «Українська хвиля» перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль, який був присутній на урочистій презентації збірника, що відбулась не так давно в Сумській обласній філармонії.

«Мені дуже приємно бути в аудиторії, де панує любов та доброта – це те, чого зараз не вистачає багатьом із нас, – звернувся до аудиторії Анатолій Якович. – Зараз на Сході країни йде війна, не завжди є порозуміння і серед нас. Напевно, саме творчі люди найкраще можуть донести до суспільства усі ті цінності, якими ми повинні керуватися. Я вже багато разів говорив про те, що нас усіх має об’єднати прагнення кращого життя для майбутнього покоління. Я, як і всі ви, бажаю, щоб мої онуки ходили у нормальний дитячий садочок, потім у школу, де могли б здобути якісні знання. Я хочу, щоб нашим дітям ставили оцінки не за «ранг» батьків чи родичів. Хочу, щоб талановита молодь не виїжджала за кордон, а працювала на благо рідної України. Хочу, щоб ми усі були у безпеці, а це – головне. Ми вже зрозуміли, що конфлікти не з’ясовуються зі зброєю у руках. Найефективніша зброя – слово, і ви доводите це своїм прикладом».

Він подякував організаторам заходу за ініціативу та вручив Грамоту Сумської обласної ради ідейному натхненнику і безпосередньому упоряднику альманаху Петру Товстусі за багаторічну плідну працю на книговидавницькій ниві, активну життєву позицію та вагомий особистий внесок у справу збереження, популяризації та розвитку національної культури.

Твори авторів «Української хвилі» насичені громадсько-політичною тематикою, проблемами української історії та літератури.

А 21 березня 2018 року в актовій залі Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки відбудеться представлення 7-го випуску літературно-мистецького альманаху «Українська хвиля».

У ході презентації прозвучать поетичні та прозові твори у авторському виконання.

А ще виконуватимуться пісні на слова авторів книги.

Початок о 17 годині. Вхід вільний.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.