Депутати ініціювали проведення позачергової 36 сесії Сумської обласної ради, але самі на неї так і не прийшли…

Все якось дивно та не зрозуміло…

Депутати ініціювали проведення позачергової сесії Сумської обласної ради, але самі на неї так і не прийшли…

Сьогодні, 8 серпня 2020 року, на вимогу депутатів Сумської обласної ради мала б відбутися 36 сесія Сумської обласної ради 7 скликання.

Пленарне засідання було призначене на 16 годину. Однак на нього депутати не з’явилися, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

«Наприкінці робочого дня п’ятниці депутати обласної ради принесли лист за підписом 32 обранців щодо зібрання позачергової сесії. Вони хотіли винести на сесію одне питання – щодо дострокового припинення повноважень заступника голови обласної ради Тетяни Головко. Оскільки я з 10 серпня у відпустці, то у мене, як голови обласної ради, був лише один день для проведення сесії. Тож, відповідно до законодавства і регламенту роботи обласної ради, вимоги депутатів були виконані, а чого вони не прийшли, мені не відомо», - зазначив у інтерв’ю журналістам голова Сумської обласної ради Володимир Токар. і додав, що особисто у нього немає жодних питань до роботи заступника голови обласної ради Тетяни Головко.

Сама Тетяна Головко зауважила, що вона прийме будь-яке рішення, якщо воно буде проголосоване більшістю депутатського корпусу і буде законним.

На питання представників мас-медіа, чому це питання внесли депутати, відповіла: «Очевидно це відбувається напередодні виборів і пов’язано з тим, що я склала повноваження голови Сумської обласної організації Радикальної партії Олега Ляшка. Можливо, з тим, що я збираюся далі бути в політиці, обираю свій подальший шлях і плідно працюю на окрузі. Можливо, за рахунок таких дій хтось хоче підвищити свої рейтинги. Мені складно назвати причину. Хочу лише зазначити, що на своїй посаді я намагалася працювати прозоро. Оцінку моїй роботі повинні дати виборці і ті люди, з якими я працювала».

Як би там не було, дійсно, Тетяна Головко права: виборча кампанія до органів місцевого самоврядування, хоча ще й не офіційно, але вже фактично розпочалася.

І попереду на виборців чекає ще немало різних сюрпризів – як і приємних, але думається, що все ж таки більше – не таких уже й приємних.

Проте, як мовиться, поживемо – побачимо…

Відзначимо, що чергова 35 сесія Сумської обласної ради відбулася в четвер, 6 серпня 2020 року.

Про неї інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) детально розповідав у розділах ВІДЕО та ПОЛІТИКА...

Івн Житник, член Національної спілки журналістів України.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.