Пішов у вічність голова районної ради…

Рано-вранці сьогодні, 4 серпня 2020 року, пішов у засвіти, так і не здолавши тяжкої довготривалої недуги, голова Роменської районної ради Віктор Якович Переваруха...

На жаль, несправедливо рано, не доживши лічених днів до свого 66-річчя.

У скорботі схиляють голови рідні й друзі, колеги й усі, хто знав цього принципового і мудрого керівника, порядну, щедрої душі людину, яка до останньої хвилини боролася за життя.

Народився Віктор Якович Переваруха 23 серпня 1954 року в місті Ромни Сумської області. Тож майже все своє життя на різних посадах вболівав за майбутнє рідного міста.

1976 року закінчив Харківський державний університет за спеціальністю «Англійська мова» та отримав кваліфікацію – перекладач-референт, викладач англійської мови. Спершу знання застосував на роботі у Чорноморському пароплавстві.

1977 року Віктор Якович Переваруха повернувся на малу батьківщину, де аж до 1995-го пов’язував своє життя з роботою у Роменському сільськогосподарському технікумі на посадах секретаря комітету комсомолу, голови профкому учнів, завідувача відділення товарознавства, заступника директора з виховної роботи. Потім працював виконавчим директором МП «Меркурій», заступником директора ТОВ «Ельдорадо», директором ПП «Фенікс-К» та ПП «Люмаві».

З квітня до липня 2008 року - учитель англійської мови Анастасівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, з 2008 до 2009 року - директор Овлашівської ЗОШ І-ІІ ступенів. З 2010 до 2014 року перебував на різних посадах у Роменському міськрайонному центрі зайнятості.

2014 року обраний головою Роменської районної ради шостого скликання, а 18 листопада 2015 року очолив депутатський корпус сьомого скликання.

Практично до останньої хвилини свого життя Віктор Якович Переваруха перебував на робочому місці, переймаючись долею рідного краю, сповна віддаючись обов’язкам очільника району.

«Депутатський корпус, виконавчий апарат Сумської обласної ради разом з рідними Віктора Яковича, всіма роменцями розділяють біль непоправної втрати, - говорить голова обласної ради Володимир Токар. – Світлий спомин про шановного й мудрого керівника, щиру й відверту людину, що буквально згоріла, як кажуть, на робочому місці, житиме у нашій пам’яті. Для всіх нас Віктор Якович залишиться назавжди прикладом оптимізму, порядності, щирості. Вічний спокій його душі!», повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.