Керівники Сумщини та Сум вшанували пам'ять жертв Чорнобильської трагедії…

Голова Сумської обласної державної адміністрації Роман Грищенко, голова Сумської обласної ради Володимир Токар та голова м.Суми Олександр Лисенко сьогодні, 26 квітня 2020 року, поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам аварії на Чорнобильській АЕС, що в місті Суми, повідомив офіційний сайт Сумської обласної державної адміністрації.

Як відомо, у зв’язку з карантинними обмеженнями були відмінені масові заходи із вшанування жертв Чорнобильської трагедії.

Та цього дня люди, які врятували не тільки Україну, а й увесь світ від згубного впливу радіації, не мають бути забутими.

«Ми шануємо пам’ять тих людей, які загинули від підступного атому, і дбаємо про тих, хто сьогодні потребує уваги і допомоги, – зауважив голова Сумської обласної ради Володимир Токар. – В області діють програми, направлені на соціальний захист чорнобильців, на реалізацію яких депутати виділили понад 22 млн грн. Ми зміцнюємо матеріально-технічну базу диспансеру радіаційного захисту, 4 млн грн направили на пільгове медичне обслуговування постраждалих від аварії на ЧАЕС. Від імені депутатського корпусу обласної ради я дякую усім тим, хто 34 роки тому пожертвував собою заради життя інших», повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

До слова, в Сумській області живе майже 13 тисяч осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. З них 1911 осіб мають інвалідність, пов’язану з наслідками аварії на ЧАЕС, 6416 – учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, 4049 – потерпілих від Чорнобильської катастрофи, 1605 – дітей-«чорнобильців» та 39 осіб – із числа учасників інших ядерних аварій, ядерних випробувань, військових навчань із застосуванням ядерної зброї.

На Сумщині фінансування програм соціального захисту населення, постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи, проводиться як з державного, так і з обласного бюджету.

У 2020 році з державного бюджету виділено 22,2 млн грн на соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

З обласного бюджету обсяг видатків нинішнього року на пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок ядерної катастрофи, затверджений в сумі 4 мільйони гривень…

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.