Буринь: ЄС на книжковій полиці...

Україна – це невід’ємна частина Європи (географічно, історично). Діти мають розуміти значення європейських цінностей для розвитку країни. І саме для того, щоб нагадати всім нам про важливість єднання та порозуміння (які є основними принципами існування ЄС) змістом роботи дитячої бібліотеки з популяризації знань про Європейський Союз є безпосереднє знайомство з документами про країни ЄС.

У рамках проекту «Інформаційна підтримка ЄС – бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні» Буринська центральна дитяча бібліотека отримала від Представництва Європейського Союзу в Україні методичні матеріали для оформлення Куточка Європейського Союзу: «ЄС на книжковій полиці». Зокрема, ці інформаційні матеріали, а також література про Європу, що є у фонді дитячої книгозбірні, використані для оформлення Куточка Європейського Союзу та книжково-ілюстративної виставки «В Європу з Україною в серці», книжкової викладки «Подорож казковою Європою».

До дитячої бібліотеки завітали учні мовного табору «Smile» з денним перебуванням при Буринській спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №2 ім. Ю.М. Лавошника». З метою поширення інформації про діяльність ЄС, залучення користувачів до вивчення культури цих країн, формування у дітей особистої відповідальності за імідж України як європейської держави, бібліотекарі підготували для них європейську мозаїку «Бібліознайомство з країнами Європейського Союзу».

Розпочала знайомство бібліотекар Валентина Вольська з легенди про Європу, а потім представила структуру найвищих органів влади: Раду Міністрів, Європарламент, Єврокомісію, Європейський центральний банк, Суд ЄС. Дітям корисно було дізнатися, що до Європейського союзу входять 28 могутніх країн. Символом досконалості, повноти і єдності є прапор Європи, на якому зображено 12 золотих зірок, які символізують солідарність і гармонію між народами. Європейський гімн – це гімн не лише Євросоюзу, а й усієї Європи, він виражає ідеали свободи, миру та солідарності, на яких тримається Європа.

Щоб рухатись вперед, потрібно не лише любити Батьківщину, а й знати та поважати своїх сусідів. А це означає – вивчати їхні звичаї і традиції, їхню національну культуру. З цією метою дітям було запропоновано здійснити віртуальну мандрівку «Визначні архітектурні пам’ятки країн Європи». Небайдужими були користувачі, знайомлячись з цікавими фактами про європейські країни.

Родзинкою даного заходу став перехід від прослуховування інформації та перегляду відеоряду до практичного використання інформаційних матеріалів з «Куточка Європейського Союзу».

Діти розділились на дві команди та використовуючи видання «Європа-Гра» Європа в великому та малому, в історії та мріях», зокрема розділ «Спільна спадщина. Культура», знаходили визначні пам’ятки з усієї Європи та вклеювали наліпки з їх зображенням у потрібні місця на карті Європи.

Інша брошура «Відкрий для себе Європу» – надала можливість користувачам дізнатися про клімат, мови, історію, економіку цього континенту. Цікавими та корисними стали і питання Євровікторини. Попрацювали з картою ЄС, з’єднуючи міста-столиці, написані колонкою з їхніми країнами. І хоча не на всі запитання вони знали відповіді, але завдяки роботі в команді на підсвідомому рівні зберегли багато цікавої та корисної інформації.

На завершення зустрічі переглянули відеоролик «Неймовірне відео про красу української землі» та взяли участь у флешмобі, де склали з літер вислів «Я - європеєць» та сфотографувалися на згадку.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.