ТЕТЯНА ГОЛОВКО, заступник голови Сумської обласної ради: «Маємо робити все для того, щоб будні й свята наших дорогих хлопчиків і дівчаток були схожими на казку!»

До Дня захисту дітей КУ СОР «Сумський обласний центр комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю» провів театральний фестиваль «Веселка».

Цей захід дає змогу дітям продемострувати свої таланти, поспілкуватися з однолітками, а батькам та педагогам – порадіти досягненням своїх дітей та вихованців. Директор центру Олена Сущенко привітала присутніх та подякувала всім, хто приїхав на вже ХІІІ фестиваль. А це, між іншим, колективи не лише з Сум та області, але й гості з Полтави, Харкова та Києва, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Театр, як вид мистецтва, найбільш повно сприяє творчому розвитку особистості. «Арт-терапія – ефективний засіб у соціалізації дитини. Крім того, саме шляхом гри дитина відкриває нові грані», – зазначила у вітальному слові заступник голови Сумської обласної ради Тетяна Головко.

У святковій, урочистій атмосфері за активну життєву позицію, сумлінне виконання батьківських обов’язків, підтримку та участь у житті Сумського обласного центру комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю й з нагоди проведення ХІІІ обласного інтеграційного театрального фестивалю людей з функціональними обмеженнями «Веселка» Тетяна Головко вручила Подяки Сумської обласної ради Наталії Загребельній та Світлані Тодчук.

А потім, звертаючись до всіх присутніх у залі батьків, зауважила, що саме дорослі є вірними провідниками життям для своїх дітей.

-Тож маємо робити все для того, щоб будні й свята наших дорогих хлопчиків і дівчаток були схожими на казку! – наголосила Тетяна Головко.

Їй в унісон директор департаменту соціального захисту населення Сумської ОДА Михайло Дубровський закликав дорослих підтримувати дітей у їх творчих починаннях та попросив журі не бути вимогливими до творчих колективів, а всіх дітей заохотити подарунками.

На території Сумської області проживає майже чотири тисячі дітей з інвалідністю, й усі вони потребують підтримки та додаткової уваги.

Багато з них проходить регулярні курси реабілітації в КУ СОР «Сумський обласний центр комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю».

Фестиваль «Веселка» є одним з елементів такої виваженої турботливої роботи.

Тетяна Головко щиро подякувала гостям заходу за участь, а його натхненнику й невгамовному організатору Олені Сущенко ще й за її сумлінну працю, невтомність і відкрите серце та побажала усім перемоги.

–Участь особливих діток в театральних постановках дає можливість їм по-новому розкритися в своїх здібностях, дарує їм радість і можливість бути ближче до чарівного світу казки, - зауважила Тетяна Головко в ексклюзивному інтерв'ю інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ).

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.