У Бурині поєднались вишиванки і пісні...

Сьогодні,16 травня 2019 року, біля Буринського районного будинку культури відбулася акція з нагоди відзначення Всесвітнього дня вишиванки.

Вишиваний український одяг вражав різнобарв’ям, до того ж, багато вишиваних сорочок учасників свята були вишиті не бездушними машинами, а дбайливими руками майстринь.

У ролі ведучого цього заходу виступав Денис Ларінцев. Він знайомив присутніх з історією виникнення свята Вишиванки, розповідав різні факти про українські вишивані сорочки та проводив опитування серед краян - чим для них особисто є цей предмет українського національного вбрання.

Під час акції аматори Буринщини подарували краянам концертну програму, в якій взяли участь колективи Буринського районного будинку культури: зразковий аматорський ансамбль танцю «Перлина» (керівник Олена Ларінцева), народний аматорський ансамбль «Троїсті музики» (керівник Світлана Головко), вокальний жіночий ансамбль «Льонок» (керівник Катерина Ігнатенко).

Зі святом присутніх також вітали вокальні дуети сільських будинків культури: Наталія Зайченко і Віктор Кнопік (село Дяківка), Галина Карпенко і Світлана Негрєєва (село Піски), а також солістки Лідія Литвиновська (Слобідський сільський будинок культури), Світлана Семенюк і Наталія Жорова (Чернечослобідський сільський будинок культури) та Юлія Ларінцева (Буринський районний будинок культури).

На згадку про свято по завершенні акції учасники зробили загальну світлину.

Марина Біркун, керівник художній Буринського районного будинку культури

Світлина Ілони Ігнатенко, техніка народної аматорської кіно-відеостудії «Формат» Буринського районного будинку культури


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.