ТЕТЯНА ГОЛОВКО: «Картини відлунюють не лише душу Литви, Латвії чи Естонії, а є прикладом співпраці між країнами Балтії та Сумщини»

У рамках святкування Дня Європи в Україні у Сумському обласному художньому музеї імені Никонора Онацького за участі керівників області та представників посольств Латвії, Литви й Естонії відбулася репрезентація виставкового проекту «Балтійська симфонія», повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

«Картини, які ми тут бачимо, відлунюють не лише душу Литви, Латвії чи Естонії, а й спільний світ України та Балтії», – зазначила у вітальному слові заступник голови обласної ради Тетяна Головко.

У експозиції вперше представлені з фондів музею 50 творів відомих митців Балтії ХХ ст. Про вагомий внесок у розвиток Балтійського мистецтва та популярність художників, чиї роботи експонує художній музей, відзначив Надзвичайний і Поважний посол Литовської Республіки в Україні його Високоповажність Марюс Януконіс. Ці слова підтримали і його колеги з посольств Латвійської та Естонської республік.

Перший заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Вадим Акпєров висловив сподівання на продовження та розширення співпраці між Сумщиною та країнами Балтії.

Директор Сумського обласного художнього музею ім. Никонора Онацького Надія Юрченко розповіла, як саме картини Балтійських художників потратили на Сумщину. Крім того, Надія Семенівна провела для гостей ознайомчу екскурсію експозицією, висловила бажання познайомитися з роботами сучасних художників Литви, Латвії та Естонії і поповнити їх роботами фонди музею.

Після Сум експозиція «Балтійська симфонія» буде представлена в музеях Сумської області та за її межами.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.