У Бурині літературна подорож «Святкує книга ювілей»

2019 рік багатий на ювілейні книжкові дати. В центральній дитячій бібліотеці започаткували цикл масових заходів присвячених книгам ювілярам «Святкує книга іменини». В рамках цього циклу та під час проведення Всеукраїнського тижня дитячого читання для учнів 2 та 3 класів першої міської школи було проведено літературну подорож присвячену 125-річчю казки Редьярда Кіплінга «Мауглі».

Перше оповідання циклу «Книга джунглів» про людське дитинча Мауглі, з’явилося випадково. Одного разу Р. Кіплінг розповів дитячій письменниці Мері Елізабет Мейпс Додж про індійські джунглі, і вона попросила його написати про них. Він, щоправда, сказав, що ніколи не писав для дітей, але спробує. Результатом стала «Книга джунглів», яка вперше вийшла у світ в 1894 році. Відтоді вона видавалася різними мовами і щоразу мала великий успіх у читачів.

Головний герой цієї книги – індійський хлопчик Мауглі-Жабеня, який немовлям опинився в Джунглях і якого прийняла на виховання вовча зграя. Джунглі вчать розуміти кожну живу істоту, визнавати за нею право бути по-справжньому вільною, обирати свій шлях. Тому і Балу, і Багіра, і четвірка сірих братів-вовків не просто відпустять подорослішого Мауґлі до людей, а навіть порадять повернутися до них. Вони виховали його мужнім та людяним. Джунглям за нього не буде соромно.

Бібліотекар Валентина Вольська познайомила дітлахів з життєвим і творчим шляхом Редьярда Кіплінга ілюструючи свій виступ відеопрезентацією, разом переглянули мультфільм за цим оповіданням, а потім проаналізували пригоди головного героя.

Маленькі читачі зацікавилися книжково-ілюстративною виставкою «Редьярд Кіплінг – письменник-мандрівник» на якій були представлені всі твори автора, що є у фондах дитячої книгозбірні.

Тому по закінченню заходу багато користувачів бібліотеки взяли для читання книги додому.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.