ТЕТЯНА ГОЛОВКО: «Обласна рада підтримала ідею створення креативних, молодіжних та патріотичних проектів…»

Заступник голови Сумської обласної ради Тетяна Головко взяла участь у репрезентації проекту «Державність та патріотизм».

Його ідея зініційована членом Обласної координаційної ради національно-патріотичного виховання, депутатом Сумської обласної ради Ігорем Науменком і реалізована у рамках Обласної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2018-2020 роки.

Суть проекту полягає у розробці серії постерів про видатних уродженців Сумщини - державних, військових, культурних діячів, а також історичні події, що відбувалися в області, починаючи з козацької доби. Це, на думку розробників, матиме вагомий вплив на формування системи національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

– Обласна рада підтримала ідею створення креативних, молодіжних та патріотичних проектів, які допомагатимуть виховувати не тільки школярів, молодь, а й мають неабиякий вплив на старше покоління. Вони є дуже важливими для підвищення рівня свідомості нації, – переконана Тетяна Головко.

За її словами, потрібно постійно докладати максимум зусиль, щоби патріотичні ідеї дозрівали в суспільстві та приносили яскраві плоди. Тетяна Іванівна подякувала всім, хто долучився до створення серії інформаційних постерів.

–Будь-яку націю вирізняє її мова, історія і культура, – зазначив заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Іван Боршош. – Нам є чим пишатися, тож ці 12 постерів – ще один зі способів доступно для школярів та студентів розповісти про видатні події з історії Сумщини.

У заході, який відбувся у приміщенні Конгрес-центру СумДУ, взяли участь науковці, історики, краєзнавці, військовослужбовці, студенти, представники обласної ради та ОДА. Провів репрезентацію голова Сумської обласної громадської організації Національної спілки краєзнавців України, заступник голови Обласної координаційної ради національно-патріотичного виховання Олег Корнієнко.

У підсумку Тетяна Головко наголосила на максимальному поширенні в закладах освіти, культури, соціальної сфери цього проекту.

Тому вже найближчим часом створені постери розмістять у приміщенні обласної ради та обласної адміністрації.

Переглянути ж художньо оформлені плакати можна і в інтернеті, зайшовши на Сумський історичний портал за посиланням https://goo-gl.ru/4Qj4, повідомляє офіційний сайт Сумської обласної ради.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.