У Бурині віншують зимоньку…

Сьогодні, 10 січня 2019 року, в Буринському районному будинку культури відбулася розважальна програма для дітей «Зимоньку віншуємо, весело святкуємо». Дійство розпочалося в невимушеній атмосфері, адже Кореспондентка (Марина Біркун) фотографувала всіх малюків, котрі, готуючись до зустрічі з Зимою, одяглися в святкове національне вбрання і були раді позувати для газет та інтернет-сторінок.

А, позаяк, саме 10 січня Сумська область відзначає 80-ту річницю від дати утворення, дітлахи ще й розказали, що вони знають про Сумщину, яка є частинкою великої України.

Потім усі разом покликали Зиму.

Зимонька (Наталія Сомова) привітала всіх із новорічно-різдвяними святами та поділилася своїми страхами, адже з хвилини на хвилину мав з’явитися грізний і безжалісний розбійник.

Не встигли всі отямитися від цієї неприємної звістки, аж з’явився і сам Розбійник (Денис Ларінцев).

Він вимагав грошей та дорогоцінностей. Але Зима пояснила йому, що присутні мають більші скарби - скарби українського народу, якими користуються усі без винятку. Це народна творчість українців. І сьогодні маленькі жителі міста зібралися, аби обмінятися колядками, щедрівками, посівалками.

На щастя, Розбійник виявився не таким уже й злим і добровільно зголосився перевиховатися. А ще попросив діточок навчити його колядкам та щедрівками, аби і себе вважати охоронцем культурних цінностей. Малеча залюбки пристала на цю пропозицію, тим паче, що від Зими колядникам мали перепасти ще й смаколики. Таким чином, присутні гарно і відпочили, і повеселилися.

Наразі, вони пригадали колядки, дівчатка потренувалися щедрувати, а хлопчики – посівати. Потім потанцювали біля ялинки, пограли в різні ігри та утворили «фан-зону» біля сцени, коли отримали пісенні подарунки від юних співачок: Арини Лісогор, Софійки Федоненко, Ані Романенко та Вероніки Головко.

Подарунки у кошик Зимоньки-Зими поклали управління освіти, молоді, спорту, культури та туризму Буринської міської ради (начальник Віктор Домашенко) та сектор з питань молоді та спорту Буринської районної державної адміністрації (завідувач Олексій Яровий).

Олена Ларінцева, провідний методист Буринського районного будинку культури.

Світлина Марини Біркун.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.