«Хай смачна кутя Вам вдасться, хай в сім’ї панує щастя»

З дитинства ми обожнюємо різдвяне свято – особливий затишний період, коли можна мріяти та вірити в чудеса, а навколо панує казкова атмосфера.

За вікнами кружляють маленькі пухнасті сніжинки, а в оселі відчувається смачний аромат куті, вареників та різноманітних смаколиків.

Це пора возз’єднання родини, коли за одним столом всі збираються гуртом святкувати Різдво з сім’єю – і це добра традиція.

Сьогодні, 4 січня 2018 року, до центральної дитячої бібліотеки завітали діти початкових класів із Успенської загальноосвітньої школи ім. Г.П. Головенського.

Бібліотекарі відтворили для дітей українські народні традиції святкування Різдва Хрестового.

Валентина Колесник познайомила малечу з підготовкою до святої вечері, оформленням оселі та символікою звичаїв свята (на світлині).

У залі було оформлено символічного Дідуха, виготовленого з пшеничного колосся та зв’язаного у пишний багатий сніп.

Дідух стояв у домівках протягом усіх новорічно-різдвяних свят.

А традицію встановлення різдвяної ялинки наші пращури почали запроваджувати значно пізніше.

За допомогою електронної презентації «Святкування Різдва в Україні» присутні познайомилися з такими дійствами, як Колядка, Вертеп та дванадцяти пісними стравами – символами Святої вечері.

Малеча взяла участь у вікторині «Українські різдвяні традиції».

Вони розгадували загадки та розповідали цікаві колядки, за що і отримували солодкі гостинці.

Особливістю цієї зустрічі – було смакування справжньої української куті та узвару.

Розважив дітей україномовний мультфільм «Дівчинка та зайці», який вчить добра та милосердя до навколишнього світу.

На завершення зустрічі Валентина Баранова познайомила діток із такою народною традицією, як щедрування.

Присутні переглянули відео з найпопулярнішою народною щедрівкою, до якої зробив аранжування відомий у всьому світі композитор Микола Дмитрович Леонтович.

Книжково-ілюстративна виставка «Зими чарівна круговерть» дуже зацікавила сільських діток, які із захопленням розглядали та, навіть, вголос читали зимові оповідки.

Сподіваємося, що діти ще довго будуть зберігати у серцях щирі почуття та неймовірні емоції від святкової зустрічі у дитячій книгозбірні...

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.