У Бурині відбулася музична імпровізація…

«За вікном сніжок летить, вітром завіває,

тож спішіть усі до нас – на свято Миколая»

День Святого Миколая – давнє українське свято. За народною уявою, зимовий Миколай – покровитель всіх бідних і знедолених. Про велику повагу до цього святого свідчить і той факт, що всюди в Україні, майже в кожній оселі, були його ікони. А ще він – захисник та порадник малюків. Тому всі дітлахи увесь рік, з нетерпінням, чекають на прихід Святого Миколая.

Сьогодні, 18 грудня 2018 року, напередодні свята центральна дитяча бібліотека спільно з дитячою школою мистецтв відвідали центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю.

Для вихованців центру свято розпочали учениці Анастасія Кулик та Анастасія Устинова із пісні «У лісі, лісі темному», чим і створили неймовірно святкову та казкову атмосферу в залі.

Ведуча заходу, Валентина Баранова привітала дітей зі святом і розповіла легенду про Святого Миколая та нагадала дітям про старовинну оповідку «Добрі справи і погані вчинки».

Дітки, чекаючи на гостей, підготували віршики та різні історії і раді були, коли їм надали слово. В свою чергу учні музичної школи Олександра Некрасова, Дар’я Рибалко, Софія Сухомлин грою на фортепіано надали заходу особливої теплоти та врочистості.

Завзятою грою на баяні звеселила колектив Рима Могилко.

А також музичними номерами порадував присутніх ансамбль саксофоністів у виконанні Дар’ї Рибалко та Софії Сухомлин у супроводі фортепіано.

Зачарував своєю ліричною та ніжною грою на домбрі у супроводі фортепіано Тимофій Науменко.

Особливим гостем свята, якого з нетерпінням чекали діти, був, звичайно, Святий Миколай.

Він привітав дітей, трішки з ними погрався і подякувавши за їх добрі справи – вручив довгоочікувані подарунки. А талановито виконав роль Святого Миколая Костянтин Козирь, учень третьої міської школи.

Від дитячої бібліотеки Валентина Баранова принесла, у якості подарунків, цікаві дитячі журнали.

Також вона запросила діток на гостину до книгозбірні і розповіла їм, що чекає на читачів дитячої бібліотеки у період новорічно-різдвяних свят.

А на завершення заходу особлива категорія діток та усі учасники сфотографувалися на згадку.

Цей день, з безліччю позитивних емоцій, запам’ятається усім дітям надовго.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.