Перлини творчості родин Буринщини

Як і повідомляв інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі КУЛЬТУРА, сьогодні, 6 грудня 2018 року, в Буринському районному будинку культури відбувся районний фестиваль родинної творчості «Родинний чаросвіт». Другий рік поспіль це свято збирає творчі родини Буринщини.

Фестивальне дійство відкрив вокальний сімейний дует районного будинку культури «Калинові сестри» у складі Наталії Сомової та Світлани Головченко.

Після цього офіційну церемонію відкриття свята провели голова районної державної адміністрації Василь Бойко та начальник відділу культури та туризму управління освіти, молоді, спорту, культури та туризму Буринської міської ради Світлана Вареник.

А потім програму фестивалю продовжили дуети та колективи Буринщини, учасники яких в тій чи іншій мірі споріднені між собою родинними зв’язками.

Перлини творчості присутнім дарували: хореографічний колектив, керівник Любов Дубовик та вокальне тріо у складі Валентини Сухореброї, Ольги Цибань та Катерини Ігнатенко (с.Михайлівка), дует у складі Юлії та Софії Бугари (с.Успенка), дует у складі Любові та Анастасії Устинових (м.Буринь), Надія Курбет та Юля Горбатенко (с.Вознесенка), Ірина Артюх та Руслана Мостіпан (с.Суховерхівка), дует у складі Юлії та Альони Удовенко(с.Дич), дует у складі Наталії Зайченко та Зінаїди Серженко (с.Дяківка), дует у складі Влади Коник та Дарії Гудименко (с.Слобіда), дует у складі Ольги Бабич та Ірини Міщенко (с.Степанівка), дует у складі Лариси Лістунової(м.Ніжин) та Юлії Райденко (м.Буринь), дует у складі Валентини Сірик та Олени Ушкало (с.Піски), дует у складі Світлани та Ілони Кубрак ( с.Черепівка), ансамбль «Хустянська родина», керівник Федір Чемодуров (с.Хустянка).

Також в програму свята були включені виступи соліста районного будинку культури Андрія Козиря та зразкового аматорського ансамблю танцю «Перлина» під керівництвом Олени Ларінцевої

Всі учасники фестивального дійства отримали Дипломи та пам’ятні сувеніри.

Фінансову підтримку цього заходу здійснили: відділ культури і туризму Буринської районної державної адміністрації (начальник Микола Дишковець), Буринська міська рада (голова Віктор Ладуха) та сектор з питань молоді та спорту Буринської районної державної адміністрації (завідувач Олексій Яровий).

Марина Біркун, художній керівник Буринського районного будинку культури.

Світлина Ілони Ігнатенко.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.