У Бурині працівники культури та майстри народного мистецтва Буринщини відзначили професійне свято

Сьогодні, 9 листопада 2018 року, клубні працівники та аматори Буринщини зібралися на мистецькі посиденьки «З піснею в душі», аби відзначити Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва.

З нагоди професійного свята присутніх привітали почесні гості: голова Буринської районної державної адміністрації Василь Бойко, голова Буринської районної ради Євгеній Рябоконь, начальник відділу культури та туризму управління освіти, молоді, спорту, культури та туризму Буринської міської ради Світлана Вареник, начальник відділу культури і туризму районної державної адміністрації Микола Дишковець, а також директор районного будинку культури Лариса Устинова.

У ході офіційної частини свята була проведена церемонія нагородження кращих працівників культури і аматорів сцени району та міської ради.

Так, Василь Бойко перш за все виконав почесну місію – «перевручив» при всіх працівниках культурної сфери відзнаки, якими були нагороджені наші краяни в ході обласної культурно-мистецької акції «Мистецькі сходи», яка днями пройшла в Сумах.

Почесну грамоту голови Сумської обласної державної адміністрації очільник району вручив Миколі ДИШКОВЦЮ, начальнику відділу культури і туризму Буринської районної державної адміністрації.

Почесну відзнаку обласної культурно-мистецької акції «Мистецькі сходи», присвяченої Всеукраїнському дню працівників культури та майстрів народного мистецтва в номінації «Кращий аматорський колектив» отримав народний аматорський вокальний чоловічий ансамбль під керівництвом Андрія Козиря.

Потім були вручені інші нагороди.

Почесною грамотою Буринської районної державної адміністрації нагороджені:

  • аматорський ансамбль народної пісні «ПІСКІВЧАНКА» Пісківського сільського будинку культури, керівник Любов Сєрик.

  • аматорський вокальний жіночий ансамбль «КУМАСІ» Біжівського сільського будинку культури, керівник Ніна Сильченко.

Почесна грамотою Буринської районної ради була вручена:

  • Олексію ЯРОВОМУ, завідувачу сектором з питань молоді та спорту Буринської районної державної адміністрації.

  • Вячеславу МАЗНОВУ, учаснику художньої самодіяльності Буринського районного будинку культури.

Почесною грамотою районного відділу культури і туризму Буринської районної державної адміністрації відзначені:

  • Вокальний сімейний дует «КАЛИНОВІ СЕСТРИ» Буринського районного будинку культури у складі Світлани Головченко та Наталії Сомової.

Грамотою управління освіти, молоді, спорту, культури та туризму Буринської міської ради нагороджені:

  • Леонід ЛІТВІНОВ, художній керівник Успенського сільського будинку культури Буринської міської ради.

  • Євгеній ПЕТРЕНКО, директор Дичанського сільського будинку культури Буринської міської ради.

  • Іван ГАЛЕТА, директор Жуківського сільського будинку культури Буринської міської ради.

У програмі цього мистецького дійства також були привітання від колишніх працівників культури, працівників бухгалтерії відділу культури і туризму.

А ще звучали пісні у виконанні Івана Галети (Жуківський сільський будинок культури), Галини Карпенко (Пісківський сільський будинок культури), Лариси Устинової, Наталії Ганькіної, Вячеслава Мазнова (це солісти районного будинку культури), дуету «Калинові сестри».

А Віктор Кнопік (Дяківський сільський будинок культури) подарував присутнім кілька пісень та авторські гуморески.

Цікавою і феєричною була і конкурсно-ігрова програма, участь у якій взяли всі присутні.

Атмосферу мистецьких посиденьок створювали ведучі Вікторія Рябоконь та Денис Ларінцев, а також звукооператор Дмитро Кривопишин.

Організаційний комітет цього заходу очолила директор головного культурного закладу району Лариса Устинова, на чиї крихкі жіночі плечі лягли основні організаційні питання.

Але, як говорять клубні працівники, навіть з нагоди свого професійного дня творчі люди не відпочивають, а знову дарують для своїх колег святковий настрій.

Мистецькі посиденьки залишили у серцях присутніх гарний настрій, святкові емоції та надії на процвітання галузі культури в Україні.

Марина Біркун, художній керівник Буринського районного будинку культури.

Спеціально для інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ).

Світлина Дмитра Кривопишина.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.