У Бурині відбулися заходи до Дня захисника України

Сьогодні, 12 жовтня 2018 року, в Бурині відбулися заходи з нагоди відзначення Дня захисника України.

У районному будинку культури відбувся концерт з нагоди вшанування аж чотирьох величних свят України: Дня захисника України, Дня українського козацтва, а також свята Покрови Пресвятої Богородиці та дати створення Української повстанської армії. Організатори концертного дійства спробували створити його насиченим і різноплановим, адже не так часто українці відзначаються одразу чотири таких великих свята, тим більше, що так вже склалося, що ці знаменні дати нерозривно пов’язані між собою, засвідчуючи історичний зв’язок поколінь.

На початку заходу присутніх привітав голова Буринської районної ради Євгеній Рябоконь.

Хвилиною тиші краяни вшанували загиблих захисників України усіх поколінь.

А потім глядачам концертну програму подарували аматори сцени. В програмі звучали народні та сучасні пісні у виконанні народних аматорських колективів – «Троїсті музики» (керівник Світлана Головко) та вокального чоловічого ансамблю (керівник Андрій Козирь), фольклорних колективів «Співаночка» районного будинку культури (керівник Катерина Ігнатенко) та «Пісківчанка» Пісківського сільського будинку культури (керівник Любов Сєрик), вокального ансамблю «Кумасі» Біжівського сільського клубу (керівник Ніна Сильченко), вокального сімейного дуету «Калинові сестри», вокального тріо «Лілея» Слобідського сільського будинку культури.

Глядачі оплесками приймали виступи солістів районного будинку культури Світлани Яцун, Світлани Буринченко, Вячеслава Мазнова та солістів сільських клубних закладів: Івана Галети (Жуківський сільський будинок культури), Наталії Жорової (Чернечослобідський сільський будинок культури), Віктора Кнопіка (Дяківський сільський будинок культури), Ольги Мощенко (Клепалівський сільський будинок культури).

Сподобалися глядачам хореографічні композиції у виконанні зразкового аматорського ансамблю танцю «Перлина» районного будинку культури (керівник Олена Ларінцева), колективу «Ритм» дитячої школи мистецтв (керівник Валентина Бондаренко) і танцювального колективу Слобідського сільського будинку культури (керівник Олена Чорнобровкіна).

Схвально був сприйнятий також інструментальний твір у виконанні народного аматорського оркестру народних інструментів (керівник Олександр Іванов).

Усі художні номери були просякнуті духом патріотизму, любові до Батьківщини і українського народу та вдячністю до всіх оборонців та визволителів рідної землі впродовж усієї багатовікової української історії та тих, хто зараз захищає нашу державу і тих, хто поклав своє життя в бою.

Марина Біркун, художній керівник Буринського районного будинку культури.

Світлина Ілони Ігнатенко.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.