Культурну спадщину Буринщини вивчав міжнародний проект «Поліфонія»

Рік тому Україна приєдналася до міжнародного культурного проекту по збереженню культурної спадщини.

І ось 30 вересня 2018 року на Буринщини відбулася непересічна культурна подія.

Цього дня до Буринського районного будинку культури прибула експедиція україно-угоро-французського проекту «Поліфонія» (який ставить на меті збереження аутентичних українських пісень) у складі ініціатора проекту, композитора та музиканта Міклоша Бота (Угорщина), координатора проекту «Поліфонія» від України, представника Музею Івана Гончара Мирослава Вертюка (м.Київ) та фольклориста етномузиколога Олени Гончаренко (м.Суми).

Дослідники ставили на меті вивчити та долучити до найбільшого пісенного відкритого архіву українського фольклору і народні джерела Буринського краю.

Серед знавців фольклору Буринщини особливо вирізняється фольклорний ансамбль «Співаночка» Буринського районного будинку культури під керівництвом Катерини Ігнатенко (який, буквально на днях, успішно провів захист колективу на звання «народний»).

Саме його учасниці є збирачами та хранителями народної творчості.

Вони і представляли пісні, говірки, ігри, колядки, щедрівки, елементи народних обрядів і танці історичної Буринщини.

Всі дії «Співаночки» були ретельно записані та зафільмовані.

Тож джерело народної творчості Буринщини ніколи не зміліє і донесе свої чисті води і до прийдешніх поколінь.

До речі, не зайве нагадати, що 2018 рік Європейським Союзом оголошено Роком культурної спадщини.

Марина Біркун, художній керівник Буринського районного будинку культури.

Світлина Ілони Ігнатенко.

Спеціально для інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ).

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.