У Бурині й Успенці є лідери читання дитячої бібліотеки

Одним із завдань дитячої бібліотеки є виховання в юних користувачів культури читання, набуття потреби в систематичному читанні літератури, яке сприяє розвитку думки, пізнавальних інтересів і здібностей. На державному рівні ці пріоритетні напрямки реалізуються через підготовку, проведення та участь дітей у конкурсі «Лідер читання».

У 2018 році конкурс організований за ініціативи Національної бібліотеки України для дітей.

Перший тур цього конкурсу на місцевому рівні проводився з 11 квітня по 05 вересня 2018 року серед користувачів-дітей – учнів 6-7 класів.

Учасники конкурсу повинні бути читачами бібліотеки, любити книгу і читання, бути активними та ерудованими.

А переможців визначали серед тих, хто прочитав найбільшу кількість книг за рік, був активним учасником програми з підтримки читання і бібліотечних заходів, проявив знання в області літератури та вмів аналізувати прочитане.

Крім того, кожен учасник повинен був створити електронну презентацію або буктрейлер свого улюбленого твору.

Члени журі Буринської центральної дитячої бібліотеки за підсумками вивчення читацьких формулярів та перегляду поданих на конкурс електронних презентацій визначили двох переможців: ерудовану читачку із Успенської сільської бібліотеки-філії Виганяйло Софію та активного читача Буринської центральної дитячої бібліотеки Корчигина Максима.

За любов до читання, творчі здібності та участь у житті дитячої бібліотеки переможці були нагороджені грамотами та заохочувальними сувенірами.

Саме вони представляли Буринську громаду на обласному турі конкурсу «Лідер читання», який проводився у режимі скайп-зустрічі 06 вересня 2018 року.

Обласне журі відзначило всіх переможців у обізнаності і креативному підході до створення електронних презентацій та буктрейлерів, але переможець цього конкурсу лише один і ним цього року стала Сукачова Таїсія, користувач Великописарівської центральної дитячої бібліотеки.

Дівчинка візьме участь у фіналі Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання» 2018 року, який буде проведений на базі Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки з 25 по 27 вересня.

Нашим користувачам-дітям було дуже цікаво брати участь у такому конкурсі. Для себе вони зробили висновок, що розвивати свої здібності потрібно через читання та пізнання нового, самореалізацію особистості. І саме цьому сприяє діяльність бібліотек, які знаходять нові цікаві форми популяризації книги.

Хочеться подякувати за участь у конкурсі «Лідер читання» всім юним користувачам та побажати успіхів і перемог у наступних конкурсах, адже це сприятиме самоосвіті, духовному та естетичному вдосконаленню особистості.

А також слід відзначити, що до проведення конкурсу долучилися не лише бібліотекарі Буринської публічної централізованої бібліотечної системи.

Велику допомогу нам надали і соціальні партнери – бібліотекарі шкільних бібліотек. Зокрема, висловлюємо подяку бібліотекарю Буринської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1 ім. В. М. Кравченка Кубєєвій Наталії Павлівні. Вона проявила себе, як здібний спеціаліст та умілий організатор виховного процесу.

У книгах можна знайти відповіді на багато запитань. Але прищеплювати любов до книги у сучасному світі завдання не з легких. Місце книги займають гаджети з мультфільмами та онлайн-іграми.

Тому і батькам треба бути прикладом для дітей: читати самим, читати дітям і навіть, буваючи на природі – не забувати взяти із собою улюблену книгу.

Про все це розповів офіційний сайт Буринської міської ради.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.