У Бурині пам’ятають минуле, заради майбутнього

Нам не забути днів війни…

У нашій пам`яті вони.

І ті герої незабутні,

що з нами йдуть в віки майбутні.

6 вересня залишається для Буринщини таким днем, що промениться радістю з незабутньоїх осені 1943 року. Це день наше місто визволили від нацистських окупантів і цьогоріч ми 75-й раз відзначаємо цю подію.

Не залишилися осторонь і працівники Буринської центральної дитячої бібліотеки, які організували та провели для учнів 3-Б класу Буринської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1 ім. В.М. Кравченка калейдоскоп історичних фактів «Нащадки пам'ять бережуть».

На заході Валентина Баранова представила дітям електронну презентацію про героїв-визволителів нашого міста.

Майже два роки Буринь була окупованою і про життя людей, які залишилися в місті, зупинилася в своїй розповіді Валентина Луківна.

У фонді нашої книгозбірні є книги краєзнавців Юрія Лопатіна «Вистояти і перемогти» та Віктора Гагіна «Буринщина: воєнне лихоліття і відродження», які найповніше розкривають страшні роки тимчасової окупації та визволення району від нацистів.

У цих виданнях є розділи, де подано спогади очевидців про життя під час окупації. З уривками деяких спогадів і познайомили дітей на заході.

Учні також були готові до діалогу: Смолянінова Маргарита та Сипко Любов читали вірші про війну, а Фесько Дмитро зачитав уривок із статті газети «Рідний край» «Незабутній подвиг визволителів» Ніни Кочубей, краєзнавця, вчителя математики міської школи №3.

Також у методичному центрі Буринської центральної публічної бібліотеки діє книжково-ілюстративна виставка «Літопис народного подвигу».

На виставці представлені книги про Другу світову війну, публікації із періодичних видань, подані дослідження краєзнавця Олександра Капітоненка про невідомі факти бою за визволення Бурині. Також книги місцевих краєзнавців В. Гагіна та Ю. Лопатіна, Книга Пам’яті України (Том 3. Сумська область) та Книга Скорботи України (Том 1. Сумська область), де представлені списки загиблих земляків під час війни.

Для поціновувачів художнього слова викладені твори художньої літератури військової тематики, повідомила читачів інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) бібліограф Буринської центральної дитячої бібліотеки Світлана Новак.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.