День міста Лебедин: 364 роки…

Яскраво, феєрично та незабутньо лебединці та гості міста відсвяткували 364-ту річницю заснування міста та 75-ту річницю визволення Лебедина від фашистських загарбників. Святкування не обійшлося без приємних подарунків від почесних гостей міста – заступника голови обласної ради Тетяни Головко та Директора департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації Вікторії Гробової, які урочисто передали міському голові Олександру Бакликову ключі від двох новеньких автобусів – комунального і шкільного, придбаних у рамках співфінансування з обласним та місцевим бюджетами (на світлині).

Розпочалися урочисті святкові заходи вітальним словом міського голови Олександра Бакликова під час мітингу біля пам’ятного знаку «Кам’яний хрест захисникам України» за участі громадськості міста, депутатського корпусу Лебединської міської ради, депутата обласної ради Валерія Чалого, військових та військового оркестру 27-ї Сумської реактивної бригади. Далі пішою ходою учасники урочистостей рушили до Меморіалу Слави під чарівні звуки музичних композицій, виконуваних оркестром.

Під час традиційного святкового мітингу біля Меморіалу Слави міський голова Олександр Бакликов висловив слова вдячності усім мешканцям міста за невтомну, самовіддану працю заради розвитку і процвітання рідного Лебедина, адже тільки об’єднавши зусилля влади і громади, можна робити добрі справи, розбудовувати, покращувати рідне місто.

Висловив Олександр Миколайович і сподівання на якнайшвидше закінчення бойових дій на сході нашої країни, а також від щирого серця побажав усім лебединцям і гостям міста міцного здоров’я, щастя, сімейного благополуччя, добробуту, злагоди і, звичайно ж, мирного неба над головами всіх українців. Також міський голова урочисто передав відзнаки Президента України за гуманітарну участь в антитерористичній операції волонтерам Миколі Утці, Олександру Андрєєву та Павлу Показанцю.

Привітала лебединів із Днем міста заступник голови обласної ради Тетяна Головко. У своєму слові посадовиця побажала жителям здоров’я, добробуту і процвітання.

Відзначимо, що Тетяна Головко є виконуючою обов'язки голови Сумської обласної партійної організації Радикальної партії Олега Ляшка.

Депутат обласної ради Валерій Чалий, вітаючи містян і гостей, подякував ветеранам, людям старшого покоління на їх подвиг, за те що вибороли для нас свободу і незалежність, приклали стільки зусиль, спрямованих на відбудову, розвиток країни.

По закінченню мітингу на лебединців і гостей міста чекала концертно-розважальна програма, насичена розмаїттям талантів як місцевих артистів, так і гостей свята – дитячого зразкового хору «Сяйво», військового оркестру 27-ї Сумської реактивної бригади, а також безкінечно енергійного, запального, харизматичного Олександра Кварти, драйвових гуртів «Шосте чуття» та «Фіолет». Сумський колектив CONCORDIA розважав запальним, неперевершеним фаєр-шоу та вражав уяву присутніх живими статуями.

Охочі продемонструвати свої вокальні здібності взяли участь у караоке, а для тих, хто хотів потанцювати під зоряним небом «крутив дискотеку» ді-джей від Mix club. Про все це розповів офіційний сайт Сумської обласної ради.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.