Щепкінці завершили 85 театральний сезон

у Сумському обласному академічному театрі драми та музичної комедії імені М.С.Щепкіна відбулись урочисті заходи з нагоди завершення 85-го театрального сезону, який був для щепкінців насиченим яскравими художніми знахідками і доволі успішним.

Привітати акторів храму Мельпомени та глядачів прийшли і очільники області – перший заступник Сумської обласної ради Анатолій Річкаль, керівник апарату Сумської обласної державної адміністрації Дмитро Живицький, заступник начальника управління культури Сумської обласної державної адміністрації Антоніна Ігнатченко, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

«Від усього депутатського корпусу щиро вітаю колектив та керівництво театру з завершенням 85-го ювілейного сезону, який був дуже насиченим та цікавим. До глибини душі мене, як глядача, вразила гра акторів та сучасна постановка п’єси Лесі Українки «Лісова пісня». Бажаю вам натхнення, благодатних умов для розвитку вашого таланту, втілення творчих задумів, для плідної та успішної праці на творчій ниві», – зауважив Анатолій Річкаль.

Він виконав приємну місію, нагородив грамотою Сумської обласної ради Тамару Бокатову – артистку оркестру вищої категорії, за вагомий особистий внесок у розвиток національного театрального мистецтва та з нагоди закриття 85-го театрального сезону.

Підсумовуючи надбання, тепер вже минулого театрального сезону, директор театру, заслужений діяч мистецтв України Микола Юдін повідомив, що всього було підготовлено дев’ять різнопланових, абсолютно унікальних у мистецькому сенсі, прем’єр, продовжена активна гастрольна діяльність.

Знаковими виставами сезону стали: антиапокаліптична феєрія «Лісова пісня» Лесі Українки, новорічна казка «Різдвяна історія» Ч.Діккенса, абсурд «Танго» С.Мрожека (режисер-постановник Р.Козак), комедійна гра «Відключені» за п’єсою М.Панича «Спостерігач» (режисер-постановник А.Меженін), комедія «Смішні гроші» Р.Куні (режисер-постановник, заслужений артист України П.Авраменко).

Зокрема, щепкінці побували на гастролях у містах Чернігів, Чугуїв, Полтава, Миргород, Харків, Київ. Взяли участь у десяти всеукраїнських та міжнародних конкурсах і фестивалях: першому Всеукраїнському театральному Фестивалі-Премії «ГРА», за результатами якого увійшли до п’ятірки кращих театрів України, першому Національному мистецькому фестивалі (м.Кропивницький, серпень, 2017), ХХ Міжнародному конкурсі виконавців гумору і сатири імені Андрія Сови, де стали володарями Гран-Прі (м.Одеса, жовтень, 2017), першому Всеукраїнському театральному фестивалі «Феєрія Дніпра» (м.Дніпро, жовтень, 2017), шостому Всеукраїнському театральному фестивалі «Чеховфест» (м.Суми, березень, 2018), Обласному конкурсі театрального мистецтва «Сумська Мельпомена» (м.Суми березень, 2018), XX Міжнародному театральному фестивалі «Мельпомена Таврії» (м.Херсон, травень, 2018), Всеукраїнському фестивалі-конкурсі класичної музики імені П.І.Чайковського (м.Тростянець, травень, 2018), Арт-фестивалі «Культурний ХАКАТОН» (Харків, червень, 2018), ІV Міжнародному фестивалі театрів «І ЛЮДИ, І ЛЯЛЬКИ - 2018» (м.Львів, липень, 2018).

У рамках акції «День театру в районі» колектив відвідав м.Білопілля, м.Буринь, с.Подільки Липово-Долинського району, м.Охтирка, м.Шостка, с.Ульянівка Білопільського району, м.Лебедин, м.Глухів та інші міста, де презентували вистави «Гусеня», «Сім’я Кайдашів», «Мартин Боруля», «Віват, фараони!», «Порося, яке співає…», «Смішні гроші» тощо.

Прем’єрною презентацією концертної програми майстрів мистецтв «Зірки! – На сцену…» щепкінці завершили свій ювілейний 85-й театральний сезон (режисер-постановник – Р.Козак, диригент – заслужений працівник культури України Віталій Тамілін).

У виконанні артистів Академічного театру імені М.С.Щепкіна були представлені як класичні композиції з улюблених оперет, мюзиклів, опер, балету за творами Імре Кальмана, Фредеріка Лоу, Жака Оффенбаха, Жоржа Бізе, Петра Чайковського, так і сучасні варіації зарубіжних та українських авторів: Марії Яремчук, Ігоря Поклада, Джона Гробана та інших.

Яскраві хореографічні композиції були представлені глядачам у виконанні артистів балету.

Вишуканою концертною програмою щепкінці підсумували свою діяльність упродовж сезону та подарували глядачам особливий настрій, позитивні емоції та святкову атмосферу…


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.