У Бурині діти малювали, співали, читали та веселилися

Сьогодні, 1 червня 2018 року, з нагоди відзначення одного з найстаріших всесвітніх свят (заснований в листопаді 1949 у Парижі) Міжнародного дня захисту дітей, районний будинок культури влаштував свято для маленьких краян.

Зранку біля закладу культури почали працювати атракціони, які з Глухова запросила міська рада. Дітям пропонувалися надувна гірка, батут, сітка, атракціон для наймолодших «Юний риболов», а на додачу ще й попкорн та солодка вата.

Поряд Буринський хлібокомбінат радував гостей смачною продукцією, а всім бажаючим фахівець районного будинку культури Світлана Головченко наносила аквагрим в техніці «фейс-арту», в чому їй допомагала методист Наталія Сомова.

Для молодших школярів міста та всіх бажаючих центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді районної державної адміністрації був організований конкурс малюнку на асфальті. Нагороди юним художникам вручили голова районної державної адміністрації Василь Бойко та директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді районної державної адміністрації Олег Гайдуков.

Потім дітлахів запросили в районний будинок культури на ХV Відкритий фестиваль дитячої творчості «Слобожанська зірочка», який підготували районний будинок культури, відділ культури і туризму райдержадміністрації спільно з управлінням освіти, молоді, спорту, культури і туризму міської ради та відділом освіти районної державної адміністрації. Розпочалася ця фестивальна феєрія вокально-хореографічною композицією у виконанні Юлії Пролетарської, зразкового аматорського хореографічного колективу «Перлина» (керівник Олена Ларінцева) та вихованців Буринського закладу дошкільної освіти №2 «Джерельце».

Церемонію відкриття ювілейного фестивалю провели голова Буринської районної державної адміністрації Василь Бойко, голова Буринської районної ради Євгеній Рябоконь, голова Буринської міської ради Віктор Ладуха.

На фестивальній сцені свою творчість показали 17 закладів дошкільної освіти району та міської ради:

  1. Буринський ЗДО №1 «Ромашка»
  2. Буринський ЗДО №2 «Джерельце»
  3. Буринський ЗДО №3 «Сонечко»
  4. Червонослобідський ЗДО «Малятко»
  5. Михайлівський ЗДО «Казка»
  6. ЗДО Чернечослобідського НВК
  7. Успенський ЗДО «Сонечко»
  8. ЗДО Біжівського НВК
  9. Черепівський ЗДО «Барвінок»
  10. Слобідський ЗДО «Струмочок’»
  11. ЗДО Слобідського НВК
  12. ЗДО Гвинтівського НВК
  13. ЗДО Дяківського НВК
  14. ЗДО Миколаївського НВК
  15. ЗДО Сніжківського НВК
  16. ЗДО Воскресенського НВК
  17. ЗДО Клепалівського НВК

Всі учасники одержали дипломи та солодкі подарунки, які їм вручала ведуча (Олена Ларінцева) разом із Попелюшкою (Яна Сіра) та маленькою зірочкою (Алеся Сіра).

Також окремі нагороди від сектору з питань молоді та спорту районної державної адміністрації в номінації «Слобожанська суперзірочка» отримали Варвара Підлепенська, Аня Майданевич та Назар Іванченко.

А талановитість юних дарувань із Гвинтового, Дяківки, Миколаївки, Клепалів та міського ЗДО №1 «Ромашка» відзначив солодкими подарунками депутат міської ради від Радикальної партії Олега Ляшка Артем Савченко.

Потім своїми виступами у позафестивальній програмі глядачів порадували юні співачки Настуся Кулик, Аня Романенко та Вероніка Головко.

Закінчило дійство «Шоу мильних бульбашок» із обласного центру, яке теж запросила міська рада.

Особлива подяка за фінансову підтримку проведення фестивалю міській раді (голова Віктор Ладуха), сектору з питань молоді та спорту районної державної адміністрації (завідувач Олексій Яровий), центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді районної державної адміністрації (директор Олег Гайдуков) та відділу культури і туризму районної державної адміністрації (начальник Микола Дишковець).

Підбиваючи підсумки цього різнобарвного заходу, можна з упевненістю сказати, що слобожанська земля виростила нову когорту талантів, розповіла читачам інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) художній керівник Буринського районного Будинку культури Марина Біркун.

Світлина Ілони Ігнатенко.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.