Виповнилося 40 років Інституту культури і мистецтва СумДПУ імені А.С. Макаренка

Уже 40 років Інститут культури і мистецтва СумДПУ ім. Антона Семеновича Макаренка випускає у світ справжні перлини нашого багатого на талановитих самобутніх людей краю. У Сумській обласній філармонії, щоб відзначити 40 років з дня створення структурного підрозділу університету, зібралась уся дружня родина викладачів, студентів та випускників.

Зануритись у світ мистецтва завітали й представники обласної влади перший заступник голови Сумського обласної ради Анатолій Річкаль та заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Микола Подопригора, повідомив офіційний сайт Сумсбкої обласної ради.

Розпочалося святкування виставкою робіт студентів та викладачів кафедри образотворчого мистецтва, а у фойє філармонії гостей свята зустрічав колектив автентичного співу. Далі урочистості продовжились із виконання народною академічною хоровою капелою під керівництвом Заслуженого діяча мистецтв України, професора Івана Заболотного Державного Гімну України.

Варто зазначити, що народний колектив є справжньою візитівкою Інституту культури і мистецтва СумДПУ. Він неодноразово ставав лауреатом Всеукраїнського конкурсу імені Миколи Леонтовича, брав участь у численних Всеукраїнських фестивалях народної творчості, виступав на провідних сценах України, от і цього разу байдужих до виступу хорової капели не залишилось, - у залі вигукували «браво».

Про багатогранну культурно-просвітницьку діяльність Інституту розповів ректор СумДПУ Юрій Лянной. Він згадав відомі історичні постаті, які зіграли вирішальну роль у заснуванні в 1978 році музично-педагогічного відділення, яке з часом переросло у навчально-науковий Інститут культури і мистецтва.

«Це був нелегкий шлях, однак завдяки наполегливій праці професорсько-викладацького складу та талантам наших студентів, звичайне відділення перетворилось у справжній храм мистецтва, - говорить ректор вузу. Кожен, хто в нас навчався відчуває себе членом великої родини, діяльність якої спрямована розвиток мистецтва та збереження національної духовної культури».

За словами Юрія Лянного, сьогодні колектив Інституту культури і мистецтва сповнений творчих планів. Він упевнено дивиться в майбутнє та прагне нових мистецьких звершень. Із нагоди 40-річчя з дня заснування навчально-наукового Інституту культури і мистецтва Юрій Олегович вручив студентам, які займаються вокалом радіо-мікрофон, а також грамотами ректора СумДПУ ім. А. С. Макаренка відзначив кращих викладачів.

Зі словами привітання до присутніх звернувся перший заступник голови обласних парламентарів Анатолій Річкаль, який зазначив, що навчально-науковий Інститут культури і мистецтва СумДПУ є не лише осередком освіти, культури та сучасних інновацій, а й формуванням активної громадянської позиції та національної свідомості.

Він висловив свою впевненість у виконанні навчальним закладом відповідальної місії – продовження славних педагогічних традицій імені Антона Семеновича Макаренка та мотивації талановитої молоді до творення української мистецької історії нашого краю.

«У мене викликає гордість те, що саме на теренах Сумщини у системі педагогічного університету діє Інститут культури і мистецтва, що подарував нашій землі чимало відомих людей, які дарують нам свої таланти», − зазначив Анатолій Річкаль.

За багаторічну сумлінну працю та з нагоди 40-річчя з дня заснування навчально-наукового Інституту культури і мистецтва Грамотою Сумської обласної ради посадовець відзначив заслуженого діяча мистецтв України, доцента кафедри музично-інструментального виконавства Валентину Макарову.

Також напередодні Міжнародного жіночого дня Анатолій Річкаль звернувся до усіх представниць прекрасної статі, які були присутні у залі, та побажав їм кохання, віри у завтрашньому дні та справжнього жіночого щастя.

Свято продовжилось грандіозним концертом за участі творчих співочих та інструментальних колективів навчально-наукового Інституту культури і мистецтва та Сумської обласної філармонії, які вже багато років поспіль працюють у творчому тандемі і дарують поціновувачам прекрасного часточку своєї душі.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.