Буринщина є одним з районів Сумщини, де найбільше виробляється молока та м’яса

У січні–квітні 2019 року на Сумщині вироблено 24,4 тисячі тонн м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), 117,6 тисячі тонн молока та 123,6 млн.штук яєць.

Про це повідоммло Головне управління статистики у Сумській області.

За обсягами виробництва м’яса на Сумщині найбільшими виробниками є підприємства Сумського, Краснопільського, Буринського та Конотопського районів, які забезпечують понад 70,0 відсотка виробництва м’яса у загальному підсумку по області.

Щодо виробництва молока: найбільші обсяги демонструють підприємства Сумського, Конотопського, Роменського, Охтирського, Тростянецького та Буринського районів. У січні–квітні середній надій молока становив 1656 кілограмів молока від корови.

Станом на 1 травня 2019 року чисельність поголів’я худоби та птиці в усіх категоріях господарств становила: 153,4 тисячі голів великої рогатої худоби (у т.ч. 74,6 тисяч голів корів), 107,9 тисяч голів свиней, 45,2 тисячі голів овець та кіз, 4260,1 тисяча голів свійської птиці.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.