Про роботу програми Sеnіоr Ехреrten Service (SES) у закладах соціальної сфери Сумщини

Сучасне суспільство потребує висококваліфікованих та компетентних професіоналів, здатних ефективно та якісно відновлювати стан здоров’я дорослих, навчати молодь і дітей, створювати та реалізовувати проекти різних напрямків. Тому виникає низка питань щодо навчання, підвищення кваліфікації фахівців за різними напрямками діяльності.

Підтримку з питання підвищення кваліфікації працівників та професійну підтримку на сьогодні пропонує Sеnіоr Ехреrten Service, повідомляє офіційний сайт Сумської обласної ради.

Sеnіоr Ехреrten Service (SES) – є провідною громадською організацією Німеччини, яка об’єднує фахівців пенсійного віку різного профілю, які готові на громадських засадах надавати консультаційні послуги за кордоном. Ця програма відкриває нові можливості для навчання вітчизняних спеціалістів у різних галузях.

У Сумській обласній раді відбулася зустріч з представником програми Senior Experten Service Мартіном Ройтером за участі першого заступника голови Сумської обласної ради А.Я. Річкаля, директора Сумського обласного центру комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю О.М. Сущенко та представника управління майном Сумської обласної ради.

Протягом чотирьох років пан Мартін координує та сприяє реалізації проектів SES в місті Суми та Сумській області. На зустрічі обговорювалася робота програми Sеnіоr Ехреrten Service (SES) у закладах соціальної сфери.

У ході зустрічі Мартін Ройтер не тільки поділився здобутками у цій сфері, а також проявив зацікавленість продовжувати роботу і в інших центрах реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю на території Сумської області. І наголосив на тому, що не тільки соціальні, медичні та заклади, що працюють у сфері освіти, можуть долучитися до цієї програми, а також ті, які займаються підприємництвом.

Анатолій Якович Річкаль, у свою чергу, наголосив, що Сумська обласна рада відкрита до співробітництва, так як допомога дітям-інвалідам є дуже важливою та необхідною. Депутатський корпус усіляко підтримує реалізацію завдань з проведення заходів, спрямованих на здійснення соціального захисту дітей з інвалідністю.

Програма – це відповідна можливість для українських комунальних установ, закладів залучати експертів із-за кордону на дуже вигідних умовах для навчання, підвищення кваліфікації спеціалістів різних сфер діяльності за рахунок реалізації іноземних проектів.

З 2015 року активним учасником цієї програми є Сумський обласний центр комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю.

Саме тоді було проведено перший цикл занять зі старшим експертом програми SES Петрою Ельфріде Тенниг, яка має глибокі знання і досвід у всіх основних напрямках фізіотерапії, а також у спілкуванні з дітьми, які мають обмежені фізичні можливості, в навчанні слабочуючих і розумово відсталих дітей, включаючи досвід реабілітації за методикою Войта-терапія; напрямками фізіотерапії та іпотерапії.

У 2016 -2017 роках було реалізовано проект у напрямку запровадження методики М.Монтесорі.

У 2018 році з 17 вересня на базі установи запроваджено новий Проект (SES) за темою «Арт - терапія». Тривалість Проекту три тижні. Цього року у ньому бере часть 19 педагогічних працівників Центру.

Мета проекту: підвищення кваліфікації педагогів з художньо-естетичного напрямку та запровадження нових методів арт-терапії. Цьогорічний Проект реалізовується старшим експертом Рітою Шмід, яка має багаторічний досвід і глибокі знання в області творчості.

Вона працювала у різних художньо-естетичних напрямках і успішно взяла участь у Проекті (SES) на тему скульптури в Руанді.

Ріта протягом багатьох років працює на громадських засадах у Вальдорфській школі, де викладає гончарську справу, різьбу по дереву, розробляє акторські костюми для театральних вистав.

За період роботи Проекту працівники Центру досягли високих результатів та не збираються на цьому зупинятися.

Це є прикладом для наслідування, так як Сумщина на даний момент входить у трійку лідерів по реалізації проектів Sеnіоr Ехреrten Service, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.