Як жила Буринська ОТГ у першому півріччі 2018 року

Свою роботу виконавчий комітет міської ради здійснює на підставі Програми економічного і соціального розвитку Буринської міської ради (об’єднаної територіальної громади) на 2018 рік, затвердженої рішенням сесії міської ради сьомого скликання від 22.12.2017 року.

Потрібно зазначити, що з початку 2018 року робота виконавчого комітету, його структурних підрозділів та комунального підприємства «Буринь-теплосервіс» була направлена на реалізацію завдань та заходів даної програми.

Завдяки виваженій та принциповій позиції виконавчого комітету міської ради забезпечено стабільність на території ради по основним напрямкам забезпечення життєдіяльності міста Буринь та сіл об’єднаної громади.

За результатами проведеної роботи відслідковується позитивна динаміка показників економічного та соціального розвитку об’єднаної територіальної громади.

Протягом 1 півріччя 2018 року виконавчим комітетом міської ради проводилася системна робота з благоустрою території об’єднаної громади.

Транспорт

З метою забезпечення потреб населення об’єднаної територіальної громади послугами пасажирського автобусного транспорту, відновлення маршрутної мережі для здійснення пасажирських перевезень на території Буринської міської ради успішно проведена тендерна процедура закупівель. В результаті, придбано автобус Еталон приміського типу на 19 місць вартістю 1199,0 тис.гривень.

Дорожній комплекс

Головною проблемою на сьогодні залишається необхідність забезпечення виконання значних обсягів невідкладних ремонтів та реконструкції доріг. Обсяги виділеного фінансування ремонтних робіт на місцевих дорогах, як і в попередніх роках, не забезпечують дотримання норм щодо міжремонтних строків експлуатації.

Для забезпечення у 2018 році підвищення рівня безпеки дорожнього руху, розвитку дорожньої інфраструктури, поліпшення інформаційного забезпечення учасників дорожнього руху - головним завданням розвитку галузі визначено проведення капітального та поточного ремонтів автомобільних доріг громади, встановлення дорожніх знаків та нанесення дорожньої розмітки. Так, комунальним підприємством «Буринь-теплосервіс» проведено заміну та фарбування дорожніх знаків на території міста Буринь, на що використано 27,0 тис. гривень.

У 1 півріччі 2018 року проведено поточний (ямковий) ремонт автомобільних доріг по вулицях міста вартістю 194,1 тис. гривень, а саме: вул. Пилипа Орлика - 20,8 тис. гривень, вул. Залізнична, Лермонтова -21,3 тис. гривень, вул.Л.Українки-25,5 тис. гривень, вул. Вознесенська - 26,4 тис. гривень,вул.Горького-27,1 тис. гривень, вул. Зарічна - 39,8 тис. гривень, вул. Свободи - 33,2 тис. гривень.

Виготовлена проектно-кошторисна документація на «Капітальний ремонт дороги по вул.8 Березня в м. Буринь .

Крім того, придбано щебінь фракції 0-40 на загальну суму 170,2 тис. гривень, який було використано на проведення поточного (ямкового) ремонту доріг вулиць громади: Великозахватівська, Кооперативна, Михайлівська, Заводська, Чайковського, Ринкова, Ватутіна, Шевченка, Великохутірська в м. Буринь, Сеймвська в с. Чумакове, Центральна в с. Степанівка.

Житлово-комунальне господарство, містобудування, архітектура та благоустрій

На технічне обслуговування та поточний ремонт мережі вуличного освітлення на території об’єднаної громади використано 83,5 тис.гривень коштів міського бюджету, зокрема, здійснено технічне обслуговування вуличного освітлення - 54,5 тис. гривень, проведено монтаж 36 ліхтарів вуличного освітлення по вул.Першотравневій, Незалежності в м. Буринь. Крім того, проведено 30 % попередньої оплати по капітальному ремонту вуличного освітлення вул. Садової в с. Верхня Сагарівка та вул. Центральної в с.Успенка- 10,3 тис. гривень.

Проведено видалення зелених насаджень (аварійних дерев) згідно виданих ордерів міською радою на території громади.

Придбано секції верхні та нижні, стоби для проведення поточного ремонту огорожі кладовища по вул. Пилипа Орлика в м. Буринь.

Комунальним підприємством «Буринь-теплосервіс» проведено поточний ремонт меморіалу та пам’ятників в м.Буринь та поточні ремонти пам’ятників по всіх старостинських округах.

41,1 тис. гривень коштів міського бюджету направлено на благоустрій міського сміттєзвалища.

Для створення належних санітарних умов на території міста Буринь, вивезення сміття та гілок використано 74,1 тис. гривень міських коштів.

Для видалення аварійних, буреломних дерев на території Жуківського старостинського округу придбано бензопилу StiHL.

З метою підвищення якості надання житлово-комунальних послуг, зокрема, забезпечення споживачів якісною питною водою, збільшення кількості споживачів води , виготовлено проектно-кошторисну документацію на «Капітальний ремонт питного водогону по вул. Першотравнева, Шевченка в м. Буринь Сумської області» та виконаний об’єм робіт загальною вартістю 330,2 тис. гривень.

Освіта

В дошкільних навчальних закладах Буринської міської ради організоване безоплатне харчування 459 дітей, які відвідують дитячі садочки. Вартість харчування в 1 півріччі 2018 року складає - 467,3 тис. гривень. Крім того, безоплатно харчуються також і учні 1-4 класів загальноосвітніх шкіл та навчально-виховних комплексів, які знаходяться на території об’єднаної громади. На харчування дітей в приміських таборах використано 43,1 тис.гривень, придбання путівок для оздоровлення дітей у таборі відпочинку - 45,4 тис.гривень.

За звітний період здійснено кроки щодо покращання матеріально- технічної бази навчальних закладів освіти. Так, придбано бензогенератор для Степанівського НВК, бензопилу для Воскресенського НВК, холодильник для Успенського ДНЗ та стрілецький інтерактивний тир для Буринської спеціалізованої школи I-III ступенів № 2 ім. Ю.М.Лавошника (комплекс включає набір вправ базової вогневої підготовки). Крім того, проведено реконструкцію котелень з встановленням твердопаливного котла в Степанівському НВК та дошкільному навчальному закладі № 2 «Джерельце» в м. Буринь.

Культура

За звітний період виконавчим комітетом міської ради організовано та проведено свято проводів зими – зустрічі весни «Буринська масляна – 2018» в м. Буринь, а також в Успенському старостинському окрузі , мітинг-реквієм до дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та святкові заходи до Дня молоді за участю артистів із міста Суми. Подарунками від міського голови відзначені випускники 2018 року, які закінчили навчальні заклади з відзнакою.

Соціальне забезпечення

Питання соціального захисту найменш захищених верств населення є одним із пріоритетних напрямків діяльності виконавчого комітету міської ради. Позитивною тенденцією можна вважати забезпечення виконання заходів Програми економічного і соціального розвитку з надання всіх видів соціальних допомог на території об’єднаної громади.

Відповідно рішення виконавчого комітету за рахунок коштів міського бюджету протягом 1 півріччя 2018 року на соціальний захист населення виділено 1102,8 тис. гривень, із них: 7,0 тис. гривень надано одноразову грошову допомогу 7 учасникам антитерористичної операції (по 1,00 тис. гривень), 262,8 тис. гривень – допомоги на лікування 89 тяжкохворим мешканцям громади, а саме: по місту Буринь - 166,3 тис. гривень (57 осіб), Успенський старостинський округ – 35.0 тис. гривень (13 осіб), Жуківський старостинський округ – 6,5 тис. гривень (3 особи), Червонослобідський старостинський округ – 23,0 тис. гривень (7 осіб), Степанівський старостинський округ – 11,0 тис. гривень (4 особи), Воскресенський старостинський округ – 13,0 тис. гривень (3 особи), Олександрівський старостинський округ – 3,0 тис. гривень(1 особа), Суховерховський старостинський округ – 5,0 тис. гривень (1 особа).

Крім того, із міського бюджету виділено кошти в сумі 22,0 тис. гривень на поховання 11 одиноких мешканців громади ( по 2 тис. гривень).

Кошти, в сумі 17,0 тис. гривень, надано 4 мешканцям об’єднаної територіальної громади , які знаходяться в скрутному матеріальному становищі , в тому числі : по Успенському старостинському округу с. Верхня Сагарівка надана допомога в сумі 10,0 тис. гривень Стороженку В.О. на ліквідацію наслідків пожежі.

Грошова допомога хворим на хронічну ниркову недостатність, що знаходяться на постійному гемодіалізі, для часткової компенсації проїзду на лікування надана в сумі 14,0 тис.гривень мешканцям м. Буринь.

У 1 півріччі 2018 року із міського бюджету виділено кошти в сумі 780,0 тис.гривень – одноразова допомога при народженні дитини 20,0 тис.гривень. По місту Буринь – 480,0 тис.гривень (24 дитини), Успенському старостинському округу – 40.0 тис.гривень (2 дитини), Жуківському старостинському округу – 40,0 тис.гривень (2 дитини), Червонослобідському старостинському округу – 100,0 тис. гривень (5 дітей), Степанівському старостинському округу – 60,0 тис.гривень (3 дитини), Воскресенському старостинському округу – 40,0 тис.гривень (2 дитини), Олександрівський старостинський округ – 20,0 тис.гривень (1 дитина).

Про все це розповів офіційний сайт Буринської міської ради.

На світлині: місто Буринь.

Фото Івана Житника.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.